Ούτε στήριξη ούτε ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει το ΚΚΕ

Η εν λόγω αναφορά του Δ. Κουτσούμπα αφορούσε τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη ότι δεν αποκλείεται το ΚΚΕ να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και περιγράφει την τακτική του Περισσού στην πορεία προς τις εκλογές όπου στις πρωτοφανείς συνθήκες πόλωσης που θα επικρατήσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος θα υποστούν αφόρητη πίεση μπροστά στο δίλημμα «συγκυβέρνηση μνημονιακή ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Έτσι το ΚΚΕ στην προεκλογική του ρητορική θα επιδιώξει να πείσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα το οποίο δεν θα απειληθεί από την κυβέρνησή του, αφού οι όποιες προτάσεις του -κατά το ΚΚΕ- κινούνται εντός των πλαισίων που έχουν χαράξει εδώ και χρόνια η ΕΕ και άλλα διεθνή κέντρα.

Χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι «η θέση του ΚΚΕ για άμεση, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, που δεν δημιούργησε ο λαός μας, είναι απέναντι από τη θέση και του ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλων κομμάτων που αναγνωρίζουν και άρα φορτώνουν στον λαό το χρέος, που είναι ο μόνος που θα συνεχίζει να ματώνει για την αποπληρωμή του. Η θέση για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν συναντιέται πουθενά με τη θέση για την αδιαμφισβήτητη συμμετοχή της χώρας στις ”συμμαχίες των λύκων”».

Για το ΚΚΕ οι υπαρκτές διαφορές ανάμεσα στα μέχρι σήμερα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στην αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται στο μοντέλο διαχείρισης του συστήματος, το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, προκειμένου όμως «να υπηρετήσουν τους κοινούς στόχους της ανταγωνιστικότητας και της μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων από τη μια και τη συμπίεση του ”εργατικού κόστους” από την άλλη».

Ενδεικτικό της αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει το ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποστροφή του Δ. Κουτσούμπα στην ίδια συνέντευξη στην Κρήτη όπου ανέφερε ότι «γνωστά λαμόγια, που έφαγαν και ξαναέφαγαν, τώρα ντύνονται την προβιά του αριστερού, του ΣΥΡΙΖΑίου, του προοδευτικού, του αντιμνημονιακού και βάλε. Μόνο και μόνο για να κάτσουν για άλλη μια φορά στον σβέρκο του λαού».


Σχολιάστε εδώ