Ούτε ένα τηλεφώνημα…

* Από καλή πηγή έμαθα ότι από τότε που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μας άφησε γεια, αναλαμβάνοντας μέγας Επίτροπος στας Ευρώπας, ούτε ένα τηλεφώνημα δεν πήρε από το Μαξίμου. Να του ζητήσουν να… παρέμβει σε βουλευτές που είναι κοντά του, όχι μόνο της ΝΔ, αλλά και άλλων κομμάτων, με τα οποία έχει πολύ καλές σχέσεις… Τι άραγε να σημαίνει η σιγή ασυρμάτου; Ο Αβραμόπουλος, πάντως, κουκιά τους μαγειρεύει…

* Η διαφαινόμενη αποτυχία (και στην αυριανή τρίτη ψηφοφορία) όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει
αναζωπυρώσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τις γκρίνιες για τους χειρισμούς του Αντ. Σαμαρά. Βουλευτές και στελέχη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους τονίζουν ότι από τη στιγμή που δεν είχε διασφαλίσει την εκλογή του Στ. Δήμα, δεν έπρεπε να είχε επισπεύσει τις διαδικασίες. Αντίθετα, όπως υποστηρίζουν, έπρεπε να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που του παρέχει το Σύνταγμα προκειμένου να πετύχει ακόμη μεγαλύτερη συναίνεση. Στελέχη προσκείμενα στον πρωθυπουργό «απαντούν» ότι τον Μάρτιο τα πράγματα θα ήταν χειρότερα και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας χαμηλότερα.

* Κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι τα νέα για τον Γ. Παπανδρέου από το μέτωπο των δημοσκοπήσεων. Η πρόθεσή του να ιδρύσει νέο κόμμα δεν προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού στους πολίτες. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες ο υπό ίδρυση πολιτικός φορέας καταγράφει απήχηση της τάξης του 1,5%, παρουσιάζει μεγαλύτερη δυναμική στην περιφέρεια (2%) και «χάνει» στα αστικά κέντρα (1%). Ό,τι ποσοστό συγκεντρώνει το παίρνει αποκλειστικά από το ΠΑΣΟΚ, που θα συρρικνωθεί περαιτέρω στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα δεν παίρνει σχεδόν τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ήλπιζαν συνεργάτες του λόγω του ότι διάφοροι παλαιοί Παπανδρεϊκοί έχουν βρει καταφύγιο στην Κουμουνδούρου.

* Δεν το κρύβει ο Π. Τατσόπουλος ότι θέλει να ενταχθεί στο Ποτάμι, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Παράγοντες του κόμματος εμφανίζονται προβληματισμένοι για το κατά πόσο είναι ωφέλιμο πολιτικά να πάρουν στις τάξεις τους έναν βουλευτή που δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας κόντρα στην επίσημη θέση που έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει ο Στ. Θεοδωράκης. Ειδικά, δε, αν μετά τις εκλογές προκύψει ακυβερνησία, πολιτική αστάθεια και άλλα… πολύ χειρότερα. Επιπλέον, στις έρευνες που έχουν κάνει στο Ποτάμι διαπιστώνουν ότι είναι συντριπτικές οι αρνητικές γνώμες για τον κ. Τατσόπουλο, καθώς οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει τον περίφημο κομπασμό του για τις σεξουαλικές επιδόσεις του.

* Συμμαχία των τριών στη σκληρή μάχη της Β’ Αθήνας. Μαθαίνω ότι Βορίδης και Γεωργιάδης έχουν προτείνει στον Δένδια να αποτελέσουν τρίδυμο και ο καθένας να πει στους ψηφοφόρους του να… σταυρώνει και τους άλλους δύο.

Έτσι, να πάνε πακέτο και να είναι στους 6 το πολύ 7 που υπολογίζεται να βγάλει η ΝΔ στη Β’ Αθήνας, από 13 βουλευτές που είχε αναδείξει στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Οι αντίπαλοί τους βέβαια δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Ετοιμάζουν και αυτοί τα δικά τους… τρίδυμα.


Σχολιάστε εδώ