Μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» οι γείτονες…

Δεν είναι δυνατόν να αγνοεί ότι τουρκικά μαχητικά, παραμονές Χριστουγέννων, ενεπλάκησαν σε «σκληρές» αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη που «προστάτευαν» τον εθνικό εναέριο χώρο ή ότι ο τούρκος Α/ΓΕΝ, αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, με απαράδεκτες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», απείλησε τη χώρα μας με πόλεμο αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια (όπως έχει κάθε δικαίωμα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο). Να επισημάνουμε εδώ ότι το λεγόμενο «casus belli» είχε ψηφιστεί από την τουρκική Βουλή το 1995.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις και στην Κύπρο. Σε μια νέα επίδειξη θράσους, ο τούρκος Α/ΓΕΝ επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» που εξακολουθεί να πλέει εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αφού πρώτα επιβιβάστηκε στην τουρκική φρεγάτα που το συνοδεύει. Ο προκλητικός τούρκος Αρχηγός στις ίδιες δηλώσεις είχε αναφερθεί στην Κύπρο, ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και θα «υποστεί κυρώσεις» αν συνεχίσει έτσι.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ανήμερα Χριστούγεννα μια πτήση αεροσκάφους CN 235 προβλημάτισε τους έλληνες επιτελείς, αφού τέτοιες μέρες δεν υπήρχε συνήθως πτητική δραστηριότητα, όπως όριζε η συμφωνία Παπούλια – Γιλμάζ. Μόνο που εμείς την τηρούμε (κατά τις τουρκικές εθνικές εορτές και αργίες), σε αντίθεση με τους γείτονες…

Προβληματισμός υπάρχει και για την «ποιοτική αναβάθμιση» των τουρκικών προκλήσεων, όπως απέδειξαν οι «εμπλοκές» των τουρκικών μαχητικών την εβδομάδα που πέρασε και που το ίδιο το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αλλά και η τουρκική τηλεόραση φρόντισαν να «διαφημίσουν», λέγοντας ότι η αντίδραση ήταν «σύμφωνη με τους κανόνες εμπλοκής που είναι σε ισχύ». Μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα το ελληνικό ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις τουρκικές κινήσεις, έχοντας αυξήσει την ετοιμότητα των αεροσκαφών αλλά και τα πολεμικά πλοία που βρίσκονται εκτός ναυστάθμων.

Αμυντικοί αναλυτές πάντως, σχολιάζοντας το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και την πολιτική αβεβαιότητα, άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας με έμφαση στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Ευτυχώς που οι Ένοπλες Δυνάμεις μένουν ανεπηρέαστες από την «πολιτική τρέλα» των ημερών και το «θέατρο του παραλόγου» που παίζεται στον Ναό της Δημοκρατίας μας…

***

Η RHEINMETALL παραδέχεται επίσημα

* Ότι κατέβαλε μίζες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων ASRAD μέσω του ενταύθα εκπροσώπου της κ. Ευσταθίου.

* Εντοπίζει το ύψος τους σε 10 εκατ. ευρώ.

* Ήδη οι γερμανικές αρχές της επέβαλαν και χοντρό πρόστιμο.

* Δεν πρέπει κάποιος από τους εδώ «πατριώτες» να υπενθυμίσει στην κ. Μέρκελ ότι η συμβολή της Γερμανίας υπήρξε σοβαρότατη στην ανθοφορία της διαφθοράς από την οποία προέκυψαν οι ασύδοτες δανειοδοτήσεις; Για όλα φταίνε οι διεφθαρμένοι Έλληνες;

Το εκπαιδευτικό κέντρο καταδρομών

* Εργαστήκαν, στη σειρά, πολλοί Αρχηγοί ΓΕΣ και καταδρομείς, για να μην αδικούμε κανέναν, για να οργανωθεί στον Όλυμπο το Κέντρο Εκπαίδευσης χειμερινών επιχειρήσεων και χειμερινής διαβίωσης.

* Το κέντρο είναι απολύτως σύγχρονο και προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

* Του γίνεται και κατάλληλη παρουσίαση – διαφήμιση σε νατοϊκές και μη χώρες ώστε να προσελκύσει και ξένους εκπαιδευόμενους.

* Ο πλήρης τίτλος του Κέντρου στην… Αγγλοσαξωνική είναι MWWTC (MOUNTAINOUS AND WINDER WARFARE TRAINING CENTER). Καλές επιτυχίες…

Συμπλήρωση ενημέρωσης

* Τα δέκα ελικόπτερα CHINOOK CH-47D, των οποίων η πώληση προς το ΓΕΣ εγκρίθηκε από τις αμερικανικές αρχές έναντι 150 εκατ. δολαρίων, συνοδεύονται και με ανταλλακτικά των μαχητικών ελικοπτέρων Apache, που τόσο μας λείπουν.

* Η πρόσθετη αυτή παροχή αποτελεί επιτυχία των ενεργειών του Α/ΓΕΣ όταν επισκέφθηκε πρόσφατα τις ΗΠΑ.

Απορώ πώς θα ξεμπλέξω…

* Την Κική ή την Κοκό, ποια να διαλέξω; Τον Γιωργάκη αγαπώ, μα μ’ αρέσει και ο Μπενιτό.

* Αυτόν τον σκοπό από προπολεμική οπερέτα ακούστηκε να ψιθυρίζει η κ. Φώφη Γεννηματά, με προοπτική την επιούσα που και τα δύο αποκόμματα του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ θα κηρύξουν φαλιμέντο.

* Το ακουγόμενο, ότι ο Μπένι θα αποσύρει τη Φ.Γ. από την κυβέρνηση αν «την κάνει» προς Γιώργο, μάλλον θα ευσταθεί με τις σημερινές… ασταθείς ισορροπίες.

* Η Φώφη ακολουθεί τη δική της γραμμή και δεν το κρύβει ότι θα ήθελε να είναι η «προσωρινή» λύση, που μπορεί να γίνει μόνιμη.

Καλά, δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν;

* Για τον πρώην τσάρο της οικονομίας κατά τη β’ τετραετία Σημίτη ομιλώ, τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη.

* Είναι αυτός που, ενώ γνώριζε καλά τα άθλια οικονομικά της χώρας, το τεράστιο χρέος της, δανειζόταν ασύνετα και ασύστολα, για να ρίχνει το χρήμα στον πίθο των Δαναΐδων (εξοπλισμοί, Ολυμπιακοί Αγώνες, επιχορηγήσεις σε πάσα έναν κ.λπ.), υπό τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη.

* Τώρα έχει πάρει σειρά τις εφημερίδες και τα κανάλια και δίνει οδηγίες εξόδου από την κρίση. Μέγα το θράσος.

Θα τα φάμε όλα

* Και ό,τι έχει απομείνει…

* Η διαφθορά στην Ελλάδα διογκώνεται… Γιατί; Η απάντηση είναι απλή: Θριαμβεύει η ατιμωρησία, δεν υπάρχουν θεσμοί και η διάβρωση έχει εγκατασταθεί στα υψηλότατα κυβερνητικά επίπεδα.

* Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ τα προϊόντα της διαφθοράς, τεράστια ποσά, κατέληγαν κατά 80% σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Οι υπουργοί και πρωθυπουργοί απορροφούν γύρω στο 11%!

* Συκοφαντούν αυτοί οι κύριοι του ΟΟΣΑ πρωθυπουργούς και υπουργούς που είναι άψογοι και μακράν πάσης υποψίας.

Η διαφθορά και η… διαφθορούλα

* Οι κυβερνώντες, επί δεκαετίες, παρατηρούν τη χολέρα της διαφθοράς, μακρόθεν, ως μικροπάθηση του Δημοσίου. Ενίοτε την περιθάλπουν.

Τις πραγματικές της όμως διαστάσεις και συνέπειες αισθάνονται οι πολίτες και το δημόσιο ταμείο.

* Η διαφθορά δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες, θέλει, βασικά, θεσμούς, νόμους (DURA LEX SED LEX) και τιμωρία των ενόχων, διαφορετικά διογκούται και κατατρώγει τις σάρκες της χώρας.

* Πρόσφατα ορίσθηκε ως Εθνικός Συντονιστής κατά της διαφθοράς ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, εξαίρετος δικαστικός.

* Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, απηνής διώκτης της διαφθοράς, διέθεσε ένα όροφο κτιρίου του ΥΠΕΞ (Ζαλοκώστα) στον κ. Τέντε για να τον χρησιμοποιήσει στο έργο του.

* Ο σεβαστός κ. Τέντες γνωρίζει περισσότερο από μένα ότι η διαφθορά έχει φουντώσει γιατί δεν υπάρχει τιμωρία υπευθύνων και, το βασικότερο, δεν υπάρχουν θεσμοί ή οι υπάρχοντες δεν λειτουργούν (π.χ. άρθρο 86 του Συντάγματος, διορισμός σε θέσεις – κλειδιά υπόπτων κομματικών χωρίς προσόντα ή διάφορα «πλυντήρια» ανομημάτων -όπως το ΚΥΣΕΑ- κ.ά.). Από θεσμών άρχεσθαι, λοιπόν.

* Πληροφορήθηκα από τον Εθνικό Συντονιστή ότι ετοιμάζεται 18μηνο (!) σεμινάριο κατά της διαφθοράς, ένθα θα διδάξουν και θα φοιτήσουν κρατικοί λειτουργοί.

* Δεν υπεισέρχομαι στη διδακτέα ύλη, τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους. Κάνω όμως τις παρακάτω αμαρτωλές σκέψεις :

– Θα απαιτηθεί προμήθεια υλικών που θα γίνει απ’ το υπουργείο.

– Ομοίως προσωπικό λειτουργίας του σεμιναρίου, το οποίο, φυσικά, θα διορίσει ο αρμόδιος υπουργός και θα είναι, κατά την παράδοση, πολυπληθές.

– Στοιχηματίζω ότι μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα απαιτηθεί και δεύτερος κύκλος. Αν τελικά κλείσει ο κύκλος είμαι βέβαιος ότι οι υπάλληλοι θα ξαπλώσουν στη Β. Σοφίας ζητώντας μονιμοποίηση. Θα σπεύσουν εκεί εκπρόσωποι των ευγενών κομμάτων για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους. Δίπλα είναι η Βουλή, με μια (ν)τροπολογία θα τακτοποιηθεί το θέμα.

– Προσθέτω ότι ο εγκυρότερος οργανισμός που παρακολουθεί την πορεία της διαφθοράς παγκοσμίως, ο TRACE MATRIX, μόλις προ εβδομάδος, σε ανακοίνωση της βαθμολογίας της Ελλάδας στον τομέα της καθιέρωσης νόμων κατά της διαφθοράς (ANTI- BRIBERY LAWS AND ENFORCEMENT), τη βαθμολόγησε με 44 (άριστα το 100) δηλαδή κάτω απ’ τη βάση. Επαληθεύει ό,τι γράφω πιο πάνω.

* Τέλος, δεν αποφεύγω τον πειρασμό να προτείνω ως κοσμήτορες της σχολής τους κ. Σημίτη, Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκη, Παπαθανασίου.

Καλές γιορτές.

Καμία ερώτηση για τα θέματα αρμοδιότητάς του…

Προπαραμονή Χριστουγέννων έδωσε συνέντευξη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας και όπως βλέπουμε από την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, καμία από τις ερωτήσεις δεν αφορούσε το υπουργείο Άμυνας. Λες και δεν υπάρχουν φλέγοντα ζητήματα στο Άμυνας. Βλέπετε η «φαρσοκωμωδία» Χαϊκάλη είναι πιο σοβαρή για κάποιους από την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα….

Προεκλογικές ερωτήσεις…

Γνωστός από τις χιλιάδες ερωτήσεις του τα χρόνια που ήταν στο ΛΑΟΣ, ο Αθανάσιος Πλεύρης με το που ξαναμπήκε στη Βουλή κατέθεσε βροχή από ερωτήσεις. Έτσι την παραμονή των Χριστουγέννων (!) με στοχευμένη ερώτηση προς τον ΥΕΘΑ επανέρχεται στο βασικό αίτημα των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), που είναι η βαθμολογική τους εξέλιξη, όπως των εθελοντριών του Ν705/1977 και των εθελοντών οπλιτών συναδέλφων τους που προσλαμβάνονταν έως το 1989. Το θέμα είναι γνωστό. Μόνο που η ερώτηση «μυρίζει» εκλογές, γιατί χρόνος για απάντηση δεν βλέπουμε να υπάρχει…

Η μπάντα του ΠΝ επί τω έργω…

Την περασμένη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε στις εορταστικές δράσεις του Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα που έκλεψε τις εντυπώσεις. Ανάλογη συναυλία θα πραγματοποιηθεί και σήμερα Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι. Όσοι πιστοί προσέλθετε, δεν θα χάσετε…

***

Σιγά τα αίματα…

* Η συντεχνία των πολιτικών έχει, επιμελώς, καθιερώσει 2-3 συνθήματα – σλόγκαν για να εξαπατά τους πολίτες σε περίπτωση αποκάλυψης σκανδάλων.

– Το μαχαίρι θα φθάσει ως το κόκαλο

– Καμιά, περαιτέρω, ανοχή στη διαφθορά

– Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στο εδώλιο κ.ά

* 1989: Σκάνδαλο Κοσκωτά, Ανδρ. Παπανδρέου: Το μαχαίρι θα φθάσει ως το κόκαλο.

* 1998: Σκάνδαλο χρηματιστηρίου, Κ. Σημίτης: Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στο εδώλιο, το μαχαίρι θα φθάσει ως το κόκαλο.

* 2002: Σκάνδαλο κτηματολογίου, Κ. Σημίτης: Ομοίως ως ανωτέρω.

* 2004: Εξοπλιστικά σκάνδαλα, Κ. Καραμανλής: Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στο εδώλιο, το μαχαίρι θα φθάσει ως το κόκαλο.

* 2012: Σκάνδαλο υποβρυχίων – λίστας Lagard, Α. Σαμαράς: Ομοίως ως ανωτέρω.

* 2014: Χρηματισμού βουλευτών, Αλ. Τσίπρας: Το μαχαίρι θα φθάσει ως το κόκαλο…

Σιγά τα αίματα, σύντροφοι: Βάλτε τα μαχαίρια στα θηκάρια. Όλοι σας τα ίδια λέτε, αλλά στην πράξη μετά το δεκαήμερο τα ξεχνάτε. Είναι η OMERTA, βλέπεις, μεταξύ συναδέλφων…


Σχολιάστε εδώ