Καρφώνει Σαμαρά και Βενιζέλο ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Έμπειρα στελέχη και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ τονίζουν ότι «και οι δυο τους ήθελαν πρόωρες εκλογές και προσπαθούσαν να το περάσουν στα μουλωχτά παραπλανώντας τον λαό και τον πολιτικό κόσμο πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να σύρουν τη χώρα σε αστάθεια και πρόωρες εκλογικές περιπέτειες».

Ο κ. Ρήγας, που ήταν στο στούντιο της ΝΕΡΙΤ, σε κάποιο διάλειμμα –μη γνωρίζοντας ότι, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, το μικρόφωνο μπροστά του ήταν ανοιχτό–, ανάμεσα στα άλλα που λέει αναφέρει στον συνομιλητή του ότι ο Βενιζέλος «γνωρίζει πως έτσι όπως είναι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα πέσει τους επόμενους μήνες».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ακούγεται να λέει πως η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ εν όψει της Προεδρικής εκλογής είναι «ναι στην αναθεώρηση του Συντάγματος, απεμπλοκή της χώρας από τη δύσκολη κατάσταση και ολοκλήρωση της συμφωνίας»… Προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Επειδή, όμως, όλα αυτά δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και επειδή η κυβέρνηση, έτσι όπως είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ -και ο Βενιζέλος το ξέρει καλά-, με Σηφουνάκηδες και Μωραΐτηδες, θα πέσει μέσα στους επόμενους μήνες, καλύτερα να πάμε σε εκλογές για να τελειώνει αυτή η ιστορία και αυτό το παραμύθι».

Συνεχίζει προσθέτοντας πως αυτό που θέλει να κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αφενός να φαίνεται πως λαμβάνει πρωτοβουλίες -και το πιστεύει μέχρι ενός σημείου, όπως αναφέρει ο βουλευτής- και από την άλλη «δεν θέλει να χρεωθεί την αποτυχία της ιστορίας».

«Λοιπόν, σε αφήνω τώρα γιατί με τραβάει ένας μ… από τη ΝΕΡΙΤ», λέει ο βουλευτής και κλείνει το τηλέφωνο.

Τα όσα είπε στην αποκαλυπτική συνομιλία του ο κ. Ρήγας επιβεβαιώνουν τις υποψίες πως το «παιχνίδι ήταν στημένο». Ότι, δηλαδή, επέσπευσαν και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και μεθόδευσαν πρόωρες κάλπες μετά τα Χριστούγεννα, χωρίς καν να έχουν κάπου καταλήξει με την «τρόικα», μόνο και μόνο για να καταστήσουν πιο διαχειρίσιμη την ήττα τους.

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή το βράδυ, λίγο πριν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, από το βήμα της Βουλής, πρωτίστως ο Σαμαράς, αλλά και ο Βενιζέλος, παρουσίαζαν το χρονοδιάγραμμα, που ανάμεσα στα άλλα ανέφερε πως οι διαδικασίες για εκλογή Προέδρου θα ξεκινήσουν αρχές Φλεβάρη, με βάση τις συνταγματικές προθεσμίες. Και περίπου 36 ώρες αργότερα ο πρωθυπουργός άλλαξε, φέρνοντας διαδικασίες εκλογής Προέδρου μέσα στα Χριστούγεννα και ενώ είχε προηγηθεί μια δήλωση από τη Γενεύη του Ευάγγελου Βενιζέλου, λίγες ώρες πριν, με την οποία προμήνυε εξελίξεις, που όμως διέψευδε το Μέγαρο Μαξίμου.


Σχολιάστε εδώ