Θα τραβήξουν το σχοινί για να το σπάσουν ΠΑΟ και Ολυμπιακός!

Η διπλή αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου επιβεβαίωσε τους φόβους ότι μπαίνουμε σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για το άθλημα. Ειδικά από τη στιγμή που ήταν χθες προγραμματισμένο το ντέρμπι πρωταθλήματος στο ΣΕΦ. Ο Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε ευθέως στην προσπάθεια να χτιστεί παράγκα στο μπάσκετ. Λόγια που θα τον οδηγήσουν εκ νέου στα δικαιοδοτικά όργανα, αν και δεν έχει πλέον ρόλο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Στον αγωνιστικό τομέα, οι «πράσινοι» αισιοδοξούν ότι μπορούν να προκριθούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Με την επάνοδο του Ντε Μάρκους Νέλσον, άλλωστε, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποκτάει τις απαιτούμενες εναλλακτικές επιλογές στην περιφέρεια και έτσι μπορεί να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται κατά καιρούς από τις απουσίες βασικών παικτών λόγω τραυματισμών. Επίσημα ο Παναθηναϊκός έχει καλύψει το ρόστερ του, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκας ίσως δούμε κάποια αλλαγή με την προσθήκη ενός «τεσσαριού».

Σκέψεις για «άσο» κάνει ο Σάκοτα!

Η παραμονή του Άλεξ Ίνγκλις δημιούργησε πολλά χαμόγελα στην ΑΕΚ! Ο Καναδός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλάνα του Ντράγκαν Σάκοτα και ο έμπειρος κόουτς επέμενε στην παραμονή του παίκτη. Από την άλλη πλευρά, το φλερτ με τον Ποπς Μενσά – Μπονσού πρόσθεσε αισιοδοξία για την κάλυψη και του κενού κάτω από τα καλάθια. Είχε θέσει ως προτεραιότητα ο Σάκοτα την απόκτηση ενός αθλητικού σέντερ και περίμενε για αρκετό καιρό τη θετική απάντηση από τον Ίαν Βουγιούκα. Διαπιστώθηκε, όμως, μεγάλη διαφορά στο οικονομικό και έτσι οι «κιτρινόμαυροι» άφησαν στην άκρη τον έλληνα ψηλό και στράφηκαν στον Άγγλο. Ο Μενσά – Μπονσού έχει παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς έπαιξε για αρκετά χρόνια στην Ευρωλίγκα, αλλά κατά καιρούς ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα
υγείας, τα οποία δεν του επέτρεψαν να βρει μεροκάματο σε κάποια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες. Για λόγους υγείας, άλλωστε, κόπηκε το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό. Ο Σάκοτα, πάντως, εκτιμά ότι μπορεί να του κάνει τη δουλειά και έτσι άναψε πράσινο φως για την απόκτησή του.
Στο επιτελείο της ΑΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο για την απόκτηση και ενός περιφερειακού, επί της ουσίας, ενός πλέι μέικερ με ικανότητα στη δημιουργία. Ο Σάκοτα εξετάζει κάποιες περιπτώσεις και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ‘χει αποφασίσει για την επόμενη κίνησή του με στόχο να βάλει την «Ένωση» στην τετράδα.

Η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ μπαίνουν για Βεζένκοφ

Κόκκινο χαλί στρώνουν οι Αμερικανοί για τον Σάσα Βεζένκοφ και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο νεαρός παίκτης του Άρη θα δηλώσει συμμετοχή στο καλοκαιρινό ντραφτ του NBA. Υπάρχουν, πάντως, πληροφορίες στην ευρωπαϊκή αγορά που κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ και της Ρεάλ, ενώ κάποιες πηγές βάζουν στο κόλπο και τη Φενέρ Ούλκερ στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Μπογκντάνοβιτς για το NBA. Σύμφωνα με τα σενάρια, οι μνηστήρες του Βεζένκοφ θέλουν τον παίκτη για δύο χρόνια και δέχονται να βάλουν μπάι άουτ στο συμβόλαιό του. Με την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρ να έχουν ένα πλεονέκτημα επειδή διαθέτουν προπονητές που γνωρίζουν από μικρό τον παίκτη και μπορούν να του αναλύσουν το πλάνο τους για τη βελτίωσή του. Όλα, πάντως, θα εξαρτηθούν από τις εγγυήσεις που θα δοθούν στον Βεζένκοφ από τους Αμερικανούς, καθώς είναι γεγονός ότι του ανοίγει την όρεξη η συνεχής βελτίωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.


Σχολιάστε εδώ