Εξ ιδίων τα βέλη…

Το ερώτημα δεν το θέτει κανένας ΣΥΡΙΖΑίος, ο Στρατούλης ή ο Μητρόπουλος. Το βάζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής, ο δεξιός Σωτήρης Χατζηγάκης, σε πρόσφατο άρθρο του στο «Βήμα». Και δεν σταματάει εκεί. «Η παράταση της σημερινής αβεβαιότητας θα μπορούσε να ενδυναμώσει την “ακραία φασιστική Δεξιά”», γράφει και τονίζει ότι «η σημερινή διακομματική κυβέρνηση στερείται αναγκαίας κοινωνικής νομιμοποίησης», ό,τι ακριβώς λέει, μήνες τώρα, και ο Αλέξης Τσίπρας. Και καταλήγει ο κ. Χατζηγάκης επισημαίνοντας οι «η ιστορία απέδειξε πολλές φορές ότι νόθες καταστάσεις δεν επιδέχονται νόθες λύσεις. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρές πολιτικές επιλογές. Τώρα».

Όταν, κύριε Σαμαρά, ούτε τους δικούς σας δεν πείθετε, τι περισσότερο να κάνει η αντιπολίτευση;

Κοσμοσυρροή για τον Μάξιμο…

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάξιμου Χαρακόπουλου «Οι Ρωμιοί της Καππαδοκίας» που έγινε -που αλλού- στην έδρα του, στη Λάρισα, πέραν της κοσμοσυρροής, που δείχνει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που έχουν οι συμπολίτες του στον βουλευτή τους και πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης -και αυτό λέει πολλά εν όψει πολιτικών εξελίξεων με τις εκλογές στην… εξώπορτα-, και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ήταν μεταξύ των ομιλητών, εισέπραξε πάρα πολλά χειροκροτήματα, κάτι που σημαίνει ότι έχει πέραση στον κεντροδεξιό χώρο και αυτό κάτι λέει…

Πρώτα ονόματα της πολιτικής ήταν στο πάνελ. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, επιτυχημένος υπουργός των κυβερνήσεων του
ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας και ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσσόπουλος, που επανήλθε στην ενεργό δράση. Συν τον Τζιτζικώστα που προαναφέραμε, ο οποίος τόνισε ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι «ένας πολιτικός που ξέρει να λέει ”όχι” και προτάσσει το εθνικό συμφέρον». Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γνωστός δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης.


Σχολιάστε εδώ