Δυστυχώς δεν υπάρχει μεζούρα…

Επίκαιρος ο Σπύρος Λυκούδης, πρώην βουλευτής και αξιωματούχος της ΔΗΜΑΡ, επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού Μεταρρυθμιστές, καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ψήφισε στην πρώτη και στη δεύτερη ψηφοφορία και φυσικά θα ψηφίσει και στην αυριανή τρίτη τον υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχουν προτείνει Σαμαράς και Βενιζέλος. Και βρίσκεται εν όψει συνεργασίας -κατ’ άλλους ένταξης- με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ένα άρθρο του Σπύρου Λυκούδη στην «Καθημερινή» στάθηκε αφορμή για τον πρόλογο. Γράφει ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών: «Η τύχη της χώρας είναι αποκλειστικά στα χέρια μας. Την ύστατη ώρα, κόμματα και βουλευτές ας αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, ας θέσουν το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα, πριν να είναι αργά».

Παλιά καραβάνα στην πολιτική ο Σπύρος Λυκούδης, πότε είδε να έχουν οι βουλευτές και τα κόμματα -κυβερνητικά και αντιπολιτευτικά- την ίδια αντίληψη περί εθνικού συμφέροντος; Και μάλιστα ακόμα και σε περιόδους με πολιτικές-ιστορικές φυσιογνωμίες, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου, ποτέ δεν συνέπεσαν. Αλλιώς έβλεπε ο ένας ποιο είναι το συμφέρον της χώρας και εντελώς διαφορετικά ο άλλος. Ακόμη και για το… είδος της Δημοκρατίας που επικρατούσε στη χώρα τη δεκαετία ’50-’60, βίαιες ήταν οι συγκρούσεις.

Για το εθνικό συμφέρον αλλά και γενικά την πολιτική δεν υπάρχει, φίλε Σπύρο… μεζούρα.


Σχολιάστε εδώ