Γιατί μπαίνουν στα πιτς Γκιρτζίκης, Γκαγκάτσης

Από την άλλη πλευρά, απέναντι στον Γκιρτζίκη θέλει να μπει ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ως υποψήφιος από τη συμμαχία των Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Αλαφούζου. Μόνο που εμείς ερχόμαστε να αποκαλύψουμε ότι και οι δύο βασικοί μνηστήρες για την καρέκλα του Γιώργου Σαρρή κινδυνεύουν να τεθούν άμεσα στο περιθώριο πριν προλάβουν να πάρουν θέσεις στην αφετηρία της προεκλογικής κούρσας.

Μετά την παραίτηση του νυν προέδρου, ο αναπληρωτής του Γιώργος Βούρβαχης συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου. Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της ημερομηνίας. Ήθελαν να γνωρίζουν στην ΕΠΟ αν θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές και έπειτα να ορίσουν τη γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Θεωρούν στο πάρκο Γουδί ότι όλα θα εξελιχθούν διαφορετικά εάν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης και αναλάβει την εξουσία της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν, λοιπόν, να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα πριν πάνε στη γενική συνέλευση και στις αρχαιρεσίες. Μόνο που οι αμαρτίες του παρελθόντος απειλούν να θέσουν νοκ άουτ τους δύο πρώτους υποψήφιους.

Ο Γκιρτζίκης και ο Γκαγκάτσης έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με την κάρτα υγείας. Αντιμετωπίζουν, δηλαδή, τον κίνδυνο να διωχθούν ποινικά και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Άρα αυτόματα θα βγουν εκτός παιχνιδιού, διότι μέσα από ενδεχόμενη εκλογή τους μπορούν να θεωρηθούν ως ύποπτοι για την τέλεση νέων αδικημάτων. Σε αυτή την περίπτωση, η δικαιοσύνη αναμένεται να βάλει φρένο στις επιδιώξεις τους και έτσι θα υποχρεωθούν οι αντιμαχόμενες παρατάξεις να επιλέξουν νέους υποψηφίους.

Ένα ερωτηματικό παραμένει ο Γιώργος Βούρβαχης. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο χανιώτης παράγοντας παρουσιάζεται διστακτικός διότι αντιλαμβάνεται πως μπορεί να γίνει αναλώσιμος.

Στο νυν διοικητικό στρατόπεδο δεν φαίνεται άλλος υποψήφιος. Κάποιοι επιχειρούν να βάλουν στο παιχνίδι τον Παναγιώτη Δημητρίου, αλλά είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων συμβούλων, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη απομάκρυνσή του από τη θέση του ταμία. Μπορεί, όμως, ο Δημητρίου να παίξει με την πλευρά του Παναθηναϊκού, καθώς συνδετικοί κρίκοι τον έφεραν σε επαφή με τον Αλαφούζο.

Ένα άλλο όνομα που παίζει είναι εκείνο του Γιώργου Λυσσαρίδη. Ο Βορειοελλαδίτης απολαμβάνει την εκτίμηση του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και του Γιάννη Ανδριανού. Αλλά δεν είναι αυτό που λένε «μαχητικός» και πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες από την αδιαμφισβήτητη εντιμότητά του.

Γίνονται σκέψεις και για προώθηση κάποιου εκ των πρωταθλητών Ευρώπης το 2004. Αλλά οι διεθνείς εκείνης της περιόδου στερούνται πανεπιστημιακών πτυχίων, οπότε βγαίνουν αυτόματα νοκ άουτ. Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μια εξαιρετική δύσκολη περίοδο με τις εκκρεμότητες να αυξάνονται και την ένταση να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.


Σχολιάστε εδώ