Αποστολικά και… άλλα

=Πήραν φωτιά οι καταστροφές εγγράφων σε πολλά υπουργικά γραφεία. Πολλοί υποψιάζονται ότι οι 180 είναι όνειρο απλησίαστο και καταστρέφουν ό,τι δεν πρέπει να δουν οι επόμενοι.

=Οι πρωθυπουργοί δεν κάνουν μηνύσεις ποτέ. Τα θέματα τα επιλύουν πολιτικά, ο Αντρέας πήγε στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά μηνύσεις δεν έκανε στους συκοφάντες τότε…

=Φέρνει νερό πολλές φορές
η στάμνα από τη βρύση.
Υπάρχει όμως και φορά
που πίσω δεν γυρίζει.

=Είμαστε ένα απέραντο παρα-κολουθητήριο.

=Ακούγοντας γνωστότατο δημοσιογράφο να μιλά για τοκιστές και σουλατσαδόρους, το μυαλό μου γύρισε στην εποχή του Άκη, που γυρόφερνε στο γραφείο του.

=Κάποτε η Δημοκρατία μπήκε στον γύψο, τώρα η Δημοκρατία είναι στους κοριούς.

=Ο Αριστεροφάνης του σήμερα καλά θα κάνει να ξαναδιαβάσει τους Βατράχους του Αριστοφάνη. Ίσως εκεί δει πως η Δημοκρατία μας δεν μοντάρετε με μονταζιέρες.

=Αν ζούσε ο Γέρος της Δημοκρατίας, βλέποντας τους πρωταγωνιστές (των εξαγορών), θα αναφωνούσε… Είναι άνευ σημασίας. Ο δε Καβάφης θα έγραφε: Άπαντες βλάπτουν σοβαρά την Αλεξάνδρεια…

=Τα κόμματα, για να ωφελήσουν τη Δημοκρατία την οποία υπερασπίζονται, πρέπει να μας απαλλάξουν από τα νούμερα που βάζουν υποψήφιους.

=Παραστράτησα για μία έδρα στη Βουλή.

=Ο Γιώργος απλώνει δίχτυα σε ανεξάρτητους πρώην ΠΑΣΟΚους για να δει προθέσεις για το νέο κόμμα που σκέφτεται να κάνει. Τώρα τι ψάρια θα πιάσει είναι θέμα των ρευμάτων που υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό. Πάντως έχει δει πολλούς και παίρνει διαβεβαιώσεις για ένταξη. Το αν θα ψηφίσουν και Πρόεδρο στις 29… εξαρτάται…

=Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά
χάλια… μας πήγε η χρονιά
εύχομαι αυτή που θα ‘ρθει
μόνο ευτυχία να ‘χει.

=Η Δικαιοσύνη διαλευκάνει… την υπόθεση Δευκαλίωνα…

=Ο… ΔΕΟΚ…Αλλοίωνας της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνεται τιμητής. Ο κύριος Αποστολόπουλος δεν μπορεί και δεν πρέπει να υιοθετείται από κανέναν. Και μόνον σαν σκέψη ότι πήγε να αποδείξει πως κάποιος βουλευτής είναι κάτι διαφορετικό με τρομάζει. Ποιος σε όρισε βρε… Ηθικοζυγιαστή… Με ποιο δικαίωμα στήνεις παγίδες και παιχνίδια. Αν είσαι ηλίθιος άντε να σου δώσω δύο δράμια άλλοθι, αν είσαι όμως βαλτός, τότε υπάρχει η λύση. Να δέσεις μια πέτρα στον λαιμό σου και στο Φάληρο.

=Να μου το θυμηθείτε, αν πάμε σε εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει χαμός με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Ελάχιστοι πρώην βουλευτές θα είναι υποψήφιοι και ας έχουν πάρει προφορικό «ΟΚ». Θα γίνει μεγάλο ξεσκαρτάρισμα, γιατί αν γίνουν κυβέρνηση δεν θέλουν να απολογούνται για το παρελθόν τους…

=Δεν έχει δίπλωμα καπετάνιου και επειδή οδηγεί αυτοκίνητο νοίκιασε μια βάρκα και τη σέρνει με το αυτοκίνητό του και νομίζει πως είναι καπετάνιος… Κουίζ για δύσκολους λύτες.

=Αγαπητοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπουργεία είναι δεδομένα… Μη σπρώχνεστε στην είσοδο. Φράγκα δεν υπάρχουν να γίνουν καινούργια. Βολευτείτε με όσα υπάρχουν.

=Οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής είναι έτσι κι αλλιώς φασιστικές. Είτε ΝΑΙ, είτε ΟΧΙ.

=Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές που καταψήφισαν την εκλογή του Προέδρου φλερτάρουν με το νέο κόμμα του Γιώργου; Τουλάχιστον δύο
έχουν συναντηθεί και σχεδόν έχουν κλείσει.

=Ο Βαγγέλης βλέπει ότι χάνεται η μπάλα και η παρτίδα και έχει πολλά νεύρα. Παρά το όξος που του σέρβιραν οι συνεργάτες για να καλμάρει, τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι πενιχρά. Ούτε το ξύδι πιάνει τα νεύρα του Βαγγέλη.

=Η Αριστερή Πλατφόρμα ετοιμάζει βόμβα για τη συνεργασία με τον Καμμένο. Θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο για τη συνεργασία με Καμμένους και Χαϊκάληδες, μου είπε γνωστό στέλεχός της.

=Ο Μανώλης Γλέζος πάντα σηκώνει τη σημαία της αξιοπρέπειας και της πολιτικής ηθικής.

=Μαύροι καιροί για πρίγκιπες και πριγκίπισσες στην Ισπανία.

=Δεν έχουν όχι μόνο μέτρο ευαισθησίας, παρότι εργαζόμενοι στο… μετρό, αλλά έχουν άμετρη αναισθησία. Προπαραμονή Χριστουγέννων και στάση εργασίας; Αδιανόητο. Τι κρίμα, για άλλη μια φορά.

=Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες το κλίμα Σαμαρά – Βενιζέλου παραμένει πολικό. Ό,τι κι αν εισηγήθηκε ο τέως αντιπρόεδρος δεν βγήκε. Όλα ήταν καταστροφικά.

=Ενώ η ΝΔ συσπειρώνεται, το ΠΑΣΟΚ ξεσυσπειρώνεται. Εκεί που όλα πίστευε ότι θα γίνουν
όπως τα σχεδίαζε το ερασιτεχνικό επιτελείο Βενιζέλου ήρθε ο Παπανδρέου και τα έκανε γυαλόκαρφα.

=Στη ΝΔ δεν έχουν πρόβλημα με τον σχεδιασμό ψηφοδελτίων, αν γίνουν
εκλογές. Υπάρχει πληθώρα υποψηφίων και θα γίνει μεγάλη μάχη σε ορισμένες περιφέρειες.

=Και οι δύο ευρωβουλευτές της Ελιάς, που βολιδοσκοπήθηκαν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές, είπαν ένα μεγάλο όχι στον συνεργάτη του
Βαγγέλη.

=Ποιον συνεργάτη τού Βαγγέλη αποκαλούν προξενητή; Ποιον και γιατί;

=ΦαριΣΥΡΙΖΑϊσμός σε πολλούς βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ ξέρουν ότι δεν μπορεί να γίνουν ορισμένα πράγματα, φωνασκούν ότι θα τα κάνουν. Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

=Ανεμομαζώματα… Ποταμοσκορπίσματα…

Tων Δώδεκα Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ