Ήταν έτοιμοι να δεχθούν τις ψήφους της εγκληματικής οργάνωσης!

Το πρώτο βήμα έγινε με την ψήφο του Μπούκουρα και του Αλεξόπουλου υπέρ του Δήμα, αφού προηγουμένως είχαν αποφυλακισθεί λόγω… μεταμέλειας. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έδειξαν να δυσανασχετούν, να δηλώνουν ότι δεν προσμετρούν τις δύο ψήφους των βουλευτών της εγκληματικής οργάνωσης. Προφανώς, θεωρούν ότι… εξαγνίσθηκαν και πλέον είναι εντός συνταγματικού τόξου.

Από την επομένη της δεύτερης ψηφοφορίας, που δεν έφερε χαμόγελα στο Μαξίμου, άρχισε η πλαγιοκόπηση… Κατέβασαν τους τόνους, εξαφανίσθηκαν τα περί εγκληματικής οργάνωσης και τα εκτός συνταγματικού τόξου… Στην απάλυνση της… ναζιστικής εικόνας ανέλαβε να βοηθήσει και ο φιλικός Τύπος, που μέχρι τώρα αφιέρωνε πολυσέλιδα με φωτογραφίες από τα στρατόπεδα, τις ασκήσεις με τα όπλα και τον αγκυλωτό σταυρό στους ώμους του Κασιδιάρη και των άλλων Χρυσαυγιτών. Και άρχισε το… μασάζ!

Προφητικός της ανεύρεσης των 180 και παραπάνω ψήφων στην αυριανή, τρίτη ψηφοφορία, η οποία θα κρίνει αν θα πάμε ή όχι σε εκλογές, ίσως αποδειχθεί ο πρωτοσέλιδος τίτλος που είχαν τα «Νέα» την Τετάρτη: «Το σενάριο-εφιάλτης του τρίτου γύρου: Έχοντας 16 βουλευτές, το κόμμα-εγκληματική οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου μπορεί με τη στάση του να επηρεάσει καθοριστικά το αποτέλεσμα αν προσέλθει κατευθείαν στη δεύτερη ανάγνωση – Προς το παρόν πάντως οι Χρυσαυγίτες εξαπολύουν μύδρους κατά της κυβέρνησης και προαναγγέλλουν την πτώση της τη Δευτέρα».

Θα μπορούσε ο αναγνώστης, διαβάζοντας τον τίτλο, να εκτιμήσει τι μπορεί να κάνει η Χρυσή Αυγή αλλά και να υποθέσει ότι υποδεικνύεται στον Μιχαλολιάκο τι να κάνει: Στη δεύτερη ανάγνωση -αφού στην πρώτη θα ήταν απόντες- μπαίνοντας στην αίθουσα να πουν και οι 16 φωνακτά, αντιγράφοντας τον πρώην ομοϊδεάτη τους Μπούκουρα, «Σταύρος Δήμας», δίνοντας παράταση ζωής στην κυβέρνηση και στην άγρια αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Οι έντονες (μαζικές) αντιδράσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτές που μπλόκαραν το «μαύρο σενάριο» με τη Χρυσή Αυγή και διέψευσαν τις κρυφές ελπίδες της κυβέρνησης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ένας μετά τον άλλον, υπουργοί και βουλευτές δήλωναν την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την Ντ. Μπακογιάννη, που σημείωσε ότι «η ΝΔ δεν πρέπει να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» και πως «αν ο Στ. Δήμας εκλεγεί με τις ψήφους εγκληματικής οργάνωσης, η Προεδρία δεν θα έχει το κύρος που της αναλογεί», μέχρι τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, που προειδοποίησε ότι αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψηφίσουν τον κ. Δήμα θα δηλώσει «παρών». Ανάλογη «απειλή» διατύπωσε και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ «αδιανόητο» χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Πρ. Παυλόπουλος. Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταδίκασε κάθε τέτοια σκέψη. Σαφής και κατηγορηματική ήταν και η τοποθέτηση του Στ. Δήμα, ο οποίος υπογράμμισε ότι «…σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής». Σημειώνεται ότι βάσει του Συντάγματος ο κ. Δήμας δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την ανάδειξή του στην Προεδρία, έστω και με τις ψήφους της οργάνωσης. Θα ήταν υποχρεωμένος να ορκιστεί επίσημα και στη συνέχεια να υποβάλει την παραίτησή του προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές.


Σχολιάστε εδώ