Το τηλεφώνημα του Σαμαρά στον Πολύδωρα

Άλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πολύδωρας δεν απάντησε σε καμιά από τις τηλεφωνικές κλήσεις του κ. Σαμαρά. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο πρώην υπουργός εμφανίζεται μονίμως εξοργισμένος με τον κ. Σαμαρά για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε όσο ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Ότι για τη διαγραφή του δεν φρόντισε κανείς από το κόμμα να τον ενημερώσει, αλλά το έμαθε από τους δημοσιογράφους. Ο κ. Πολύδωρας πιστεύει ακόμη ότι πίσω από τις διαρροές για τον διορισμό της κόρης του βρίσκονται πρόσωπα του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού.

***

Σήμανε συναγερμός…

Όσο κι αν αρνούνται να το παραδεχτούν ευθέως, μετά την πρώτη ψηφοφορία και το απογοητευτικό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα, το κλίμα έχει αλλάξει στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενδεικτικά θα πω ότι μέχρι και την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός «φρέναρε» τις εισηγήσεις συνεργατών του που του πρότειναν να ξεκινήσει σε κεντρικό επίπεδο (Λ. Συγγρού) η προετοιμασία για τις εκλογές. Θέλοντας προφανώς με τον τρόπο αυτό να στείλει «μήνυμα σιγουριάς» προς τους βουλευτές και τα στελέχη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία. Από την Πέμπτη το πρωί όμως η κατάσταση άλλαξε άρδην και στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έχουν τεθεί σε συναγερμό. Οι επιτελείς ξεκίνησαν έναν μαραθώνιο επικοινωνιών με τις Νομαρχιακές και τις Τοπικές Οργανώσεις (όσες εξακολουθούν να λειτουργούν) και τους ζητούν να ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Μέχρι την τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου, οπότε το ενδεχόμενο μπορεί να γίνει… βεβαιότητα.

Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια, τα σχόλια και οι εκτιμήσεις ξεκίνησαν να πέφτουν βροχή. Άλλα ειπώθηκαν μπροστά στις κάμερες και άλλα «οφ δι ρέκορντ». Αρκετοί υπουργοί και βουλευτές της συμπολίτευσης εμφανίστηκαν… συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση των επόμενων δύο ψηφοφοριών, ενώ άλλοι ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι οδηγούμαστε σε πρόωρες κάλπες. Μάλιστα, μία βουλευτής της συμπολίτευσης ακούστηκε να λέει σε μία υπουργό (με την οποία εκλέγονται μάλιστα στην ίδια περιφέρεια) ότι «όπως κατάλαβες, πάμε σε εκλογές»…

***

«Ε, δεν θα κατεβάσουμε και τα παντελόνια!», ήταν η χαρακτηριστική πρώτη αντίδραση συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά στα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού με αλλαγή πρωθυπουργού. «Πρόκειται για την αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης παράταξης», πρόσθεσε.


Σχολιάστε εδώ