Τουρλουμπούκι!

• Όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ναύαρχος ε.α. κ. Δ. Παπαγιαννίδης παραιτήθηκε, εν όψει εκλογών, για να πολιτευθεί.

• Το λοιπόν; θα διερωτηθεί κάποιος. Εντελώς συμπτωματικά έφερε στο ΔΣ την υπογραφή εισήγησης επιτροπών (εργασία πολλών μηνών) προμήθειας 186 ασθενοφόρων. Διαδικασίες, κατά νόμο…

• Στη συνεδρίαση προσήλθαν άπαντα τα μέλη, αλλά ο κ. αντιπρόεδρος (εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) δήλωσε… στραταρχικά: «Εγώ δεν υπογράφω και αποχωρώ…». Παρακαλούμενος να εξηγήσει τους λόγους, αρνήθηκε. Αυτός ξέρει… Εν τω μεταξύ τα λεφτά (ΕΣΠΑ) κινδυνεύουν να απολεσθούν.

• Τι θα γίνει; Θα επέμβει κάποιος ΑΝΩΘΕΝ ή η απόφαση θα περιμένει νέο πρόεδρο, νέο ΔΣ, νέες ενημερώσεις και καλά κρασιά; Αν χαθούν τα λεφτά, θα αναζητηθεί υπεύθυνος; Ποιοι ελέγχουν τον κ. αντιπρόεδρο, που δεν ομιλεί;

Το άξιζε

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2014 απονεμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (πρώην Σχολή Τυφλών) Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στο νεοκλασικό κτίριο του ΚΕΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Το μετάλλιο της βράβευσης, σε μια πραγματικά έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, απένειμε στον διοικητή του ΚΕΑΤ κ. Δ. Σκιαθίτη και την προϊσταμένη Υπηρεσιών κ. Σ. Γκίκα ο ευρωβουλευτής Θ. Ζαγοράκης, ο οποίος υπήρξε και εισηγητής της πρότασης για βράβευση της Σχολής Τυφλών για το 67χρονο έργο της.


Σχολιάστε εδώ