Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

@ Πέταξε το γάντι ο Γιώργος και το ερώτημα που μπαίνει είναι αν θα το σηκώσει ο Βαγγέλης και, αν όχι, ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του. Για τον Παπανδρέου αυτό που ξέρω είναι ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να είναι υποψήφιος αν ο Βενιζέλος επιμείνει να εντάξει το ΠΑΣΟΚ στη Δημοκρατική Παράταξη ως συνιστώσα της. Τι θα κάμει;

@ Οι πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του είναι ότι, ακόμη και αν γίνουν εκλογές τέλος Γενάρη, θα κατέβει με δικό του κόμμα και θα σχηματίσει ψηφοδέλτια σε όλους τους νομούς της χώρας. Δεν είπε τυχαία στην Κοζάνη ότι «είμαστε πολλοί, παρά πολλοί, και ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή». Και τα γκάλοπ τού δίνουν ένα ποσοστό που μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που θα πάρει το κόμμα του Βενιζέλου.

@ Πώς μπορεί ο Βαγγέλης να αφοπλίσει τον Γιώργο; Προτείνοντάς του την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μου λένε στελέχη του που έχουν αρχίσει να ανησυχούν μη βρεθούν εκτός Βουλής. Και τότε τι θα απογίνουν; Μια δεύτερη σκέψη είναι να υποστείλει ο Βενιζέλος τη σημαία της Δημοκρατικής Παράταξης και να σηκώσει ξανά τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, οπότε ο Παπανδρέου δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει ότι διέλυσε το ιστορικό Κίνημα.

@ Από κει και πέρα, ξανατίθεται το ερώτημα τι την ήθελε ο ΥΠΕΞ εκείνη τη συνάντηση με τον Γιώργο στη Χαριλάου Τρικούπη, από τη στιγμή που δεν είχε εξασφαλισθεί ένα ελάχιστο συναίνεσης – προσέγγισης. Η απάντηση είναι: Αναζητήστε τον Σκανδαλίδη. Διαβεβαίωσε τον Βενιζέλο ότι δεν έχει πρόβλημα ο Παπανδρέου και από τη συνάντηση κερδισμένος θα έβγαινε ο Βαγγέλης, αφού θα φαινόταν ότι δεν υπάρχουν διαφορές και έχει πλέον και τη στήριξη του κληρονόμου.

@ Έλα, όμως, που ο Σκανδαλίδης έστησε τη συνάντηση με το σκεπτικό να είναι αυτός ο κερδισμένος, εν όψει και της μετακόμισης στη δύσκολη Α΄ Αθήνας. Αλλά όταν το αντιλήφθηκε αυτό ο Βενιζέλος ήταν αργά και βγήκε ζημιωμένος.

@ Κατάληξη: Ο Γιώργος έχει αποφασίσει την οριστική επιστροφή του και δεν πρόκειται να μπει κάτω από τον Βενιζέλο. Οπότε, η σύγκρουση είναι εκ των ων ουκ άνευ. Άλλωστε, οι Παπανδρεϊκοί θεωρούν τον Βαγγέλη ξένο σώμα.


Σχολιάστε εδώ