Στα ενδότερα των ομάδων

*Ειδικά η πορεία της γιαννιώτικης ομάδας ξαφνιάζει ακόμα και τους πιο δυνατούς γνώστες της ποδοσφαιρικής πιάτσας, διότι πολλοί βιάστηκαν να την ξεγράψουν το περασμένο καλοκαίρι
όταν για άλλη μια φορά απέτυχε ο Γιώργος Χριστοβασίλης να εξασφαλίσει την άδεια από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Φαίνεται, όμως, ότι στους Ζωσιμάδες κάνουν εξαιρετικό
σκάουτινγκ και προπονητών και ποδοσφαιριστών.

*Έχει παράδοση ο πρόεδρος του ΠΑΣ να φτιάχνει καριέρες προπονητών, όπως αποδεικνύουν οι περιπτώσεις του Κώστα Τσάνα στον Ηλυσιακό και του Γιάννη Χριστόπουλου στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Αλλά και ο Γιάννης Πετράκης περνάει στους Ζωσιμάδες μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του.

*Δουλειά του προπονητή χαρακτηρίζουν και στα Πηγάδια τις τελευταίες επιτυχίες της Ξάνθης. Ο Χρήστος Πανόπουλος αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιλογή του Ρασβάν Λουτσέσκου παρά την αμφισβήτηση που βίωσε ο ρουμάνος προπονητής τον πρώτο μήνα της θητείας του στην ομάδα της Θράκης.

*Με τις γκέλες του ΠΑΟΚ και τη μείωση της διαφοράς από τους διώκτες του, στο κόλπο του τίτλου έχει μπει και ο Αστέρας Τρίπολης παρά την απώλεια δύο βαθμών σε ένα κομβικό ματς, όπως αυτό με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Αλλά όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, «μόνο
ισόπαλο μπορούσε να λήξει το ντέρμπι ανάμεσα στους φίλους και συνεργάτες Μποροβήλο και Τζελέπη».

*Ο πρόεδρος του Αστέρα και ο ομόλογός του στον Πανθρακικό συνεργάζονται στενά στη Σούπερ Λίγκα, στην
οποία εξελέγησαν την ίδια μέρα ως επικεφαλής του ΔΣ. Οπότε το «Χ» μάλλον έκατσε καλά και στους δύο, παρά το γεγονός ότι και στην Τρίπολη και στην Κομοτηνή καίγονταν για βαθμούς.

*Οι Αρκάδες, πάντως, επιμένουν πως μπορούν να χτυπήσουν το πρωτάθλημα, διότι δεν βλέπουν πώς μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στην κούρσα προς τον τίτλο. Αφενός εκτιμούν ότι δύσκολα θα βρει ρυθμό
ο Ολυμπιακός όσο παραμένει στον πάγκο ο Μίτσελ και αφετέρου βλέπουν τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να λυγίζουν
μπροστά στην πίεση του πρωταθλητισμού.

*Παράλληλα οι άνθρωποι του Αστέρα προγραμματίζουν την απόκτηση τουλάχιστον τριών παικτών πρώτης γραμμής και
έτσι τονώνεται σημαντικά η αισιοδοξία τους για την υπέρβαση. Έστω και αν κάποιοι εκτιμούν πως δύσκολα θα αφήσουν οι μεγάλοι να μπει σφήνα μια μικρομεσαία ομάδα, έστω και αν μιλάμε για κάποια από τις πλέον νοικοκυρεμένες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*Η μάχη στην κορυφή αυξάνει το ενδιαφέρον του κόσμου, έστω και αν το επίπεδο του θεάματος έχει πέσει και τα αμφίρροπα ματς αποδίδονται στις ελλείψεις που παρατηρούνται στα ρόστερ των υποτιθέμενων
ισχυρών ομάδων. Αλλά όπως λένε και στη Σούπερ Λίγκα, «εκείνο που μετράει αυτή την περίοδο είναι ο ανταγωνισμός, διότι έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».

*Σφαγή γίνεται και στην ουρά με τη Νίκη Βόλου να ‘χει αποχαιρετήσει ουσιαστικά την κατηγορία και διατηρείται στη ζωή με τεχνητές ανάσες. Από κει και πέρα, όμως, ο Πανθρακικός, ο Εργοτέλης, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος και ο Λεβαδειακός θα παλέψουν για να αποφύγουν τις άλλες τρεις θέσεις.

*Υπό προϋποθέσεις μπορούν να μπουν σε τροχιά υποβιβασμού άλλες δύο – τρεις ομάδες. Με τον Πλατανιά, την Καλλονή και την Κέρκυρα να διαθέτουν την πολυτέλεια της ηρεμίας όσο καιρό διατηρούν μια σχετική απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

*Σε πιο δύσκολη θέση, πάντως, βρίσκονται οι δύο ομάδες της Κρήτης, ο Εργοτέλης και ο
ΟΦΗ. Αν και στον τελευταίο εμφανίστηκαν ως σωτήρες οι ιταλοί επενδυτές, τους οποίους φέρεται να εκπροσωπεί ως τεχνικός διευθυντής ο Λουτσιάνο Ντελισάλντι.

* «Είχαμε πει πως αν το πραγματικό χρέος του ΟΦΗ, από τον έλεγχο που θα γίνει, είναι γύρω στα 9 εκατομμύρια, θα βοηθήσουμε την ομάδα. Ο έλεγχος που κάναμε με τους δικηγόρους μας, μας έδειξε πως το χρέος είναι περίπου 9,5 εκατομμύρια και πιστεύω πως ο δρόμος άνοιξε για να μπούμε στην ομάδα, αφού το νούμερο είναι διαχειρίσιμο», δήλωσε ο Ιταλός όταν πάτησε το πόδι του στο Ηράκλειο.

*Πολλοί ισχυρίζονται ότι κάτι βρωμάει στην ιστορία με την επένδυση των Ιταλών και χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι οι άνθρωποι του ΟΦΗ επανήλθαν στο αίτημα για υπαγωγή της
ΠΑΕ στο άρθρο 99 παρά τις πληροφορίες για απόρριψη της πρώτης αίτησης από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Φέρεται, δηλαδή, η νέα διοίκηση να ακολουθεί τα χνάρια της παλιάς, παρά την ύπαρξη επενδυτών και το ερώτημα που γεννάται είναι πώς σκοπεύουν να ξεπεράσουν οι Κρητικοί τις αντιδράσεις άλλων ομάδων, οι οποίες απαιτούν την εφαρμογή των κανονισμών για την προσφυγή στα πολιτικά
δικαστήρια.

*Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Εργοτέλης, ο οποίος δείχνει αδύναμος να σηκώσει κεφάλι παρά τις αλλαγές προπονητών, με πιο πρόσφατη απόφαση την απομάκρυνση του Παύλου Δερμιτζάκη. Οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου συζήτησαν με τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος όμως κατέστησε σαφές ότι απαιτείται μεταγραφική ενίσχυση.

*Το ταμείο του Εργοτέλη, όμως, είναι άδειο, με συνέπεια κάθε σκέψη για απόκτηση παικτών να εξαρτάται από το ενδεχόμενο μιας υπερήφανης πώλησης.

Ακούγεται στην πιάτσα πως εκφράζεται ενδιαφέρον για τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη από ασιατικές και αραβικές ομάδες, όμως ακόμα δεν έφτασε στο Μαρτινέγκο κάτι χειροπιαστό.

*Το καλό για τον Εργοτέλη είναι πως εμπιστεύονται τους ανθρώπους του δύο – τρεις ισχυροί ατζέντηδες που θέλουν να προωθήσουν κάποιους παίκτες τους με τη μορφή δανεισμού. Έτσι, η ομάδα του Ηρακλείου μπορεί να βρει από το πουθενά κάποιους παίκτες ικανούς να ανατρέψουν τα δεδομένα, αν και μέχρι τώρα όλα δείχνουν εξαιρετικά δύσκολα για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.


Σχολιάστε εδώ