Προεκλογικά stage;

Το πρόγραμμα, που αφορά 52.818 θέσεις και καθυστερούσε εδώ και έξι μήνες, καθώς είχε εξαγγελθεί από τις αρχές του καλοκαιριού, προωθείται τώρα με διαδικασίες fast track! Οι αιτήσεις, μετά την κατάθεση δημόσιας πρόσκλησης στο ΑΣΕΠ για την πλήρωση των θέσεων από τους ενδιαφερόμενους, θα τρέξουν τις πρώτες μέρες του Γενάρη… Με άλλα λόγια και με δεδομένη την προκήρυξη εκλογών τις επόμενες ημέρες, κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας επιχειρούν να θέσουν σε ομηρία χιλιάδες ανέργους, οι οποίοι θα αναζητούν μια θέση στον… ήλιο της προσωρινής απασχόλησης, εν μέσω προεκλογικής περιόδου… Θυμίζουμε μόνο πως σε παρόμοια θέση είχαν βρεθεί και στις εκλογές του 2009 δεκάδες χιλιάδες άνεργοι, που τελικά, όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσαν την κομματική πελατεία των περίφημων προγραμμάτων stage που αμέσως μετά καταργήθηκαν!

Παραλίγο να μην πληρωθούν οι συντάξεις!

Στο παρά πέντε γλίτωσαν το… έμφραγμα 1.070.000 συνταξιούχοι του ΕΤΕΑ καθώς κινδύνεψαν να μείνουν χωρίς επικουρικές συντάξεις χριστουγεννιάτικα. Το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο βρέθηκε ένα βήμα προ της αδυναμίας πληρωμής συντάξεων εξαιτίας χρέους ύψους 50 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΤΑΠΙΤ). Το ΤΑΠΙΤ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας συντηρητική κατάσχεση στους λογαριασμούς του ΕΤΕΑ, ωστόσο, προκειμένου να μη δεσμευθούν τα ποσά και να μην πληρωθούν συντάξεις μέσα στα Χριστούγεννα, επετεύχθη αναβολή της εκδίκασης! Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποφάσισε να προχωρήσει στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ΕΤΕΑ, μέχρι του ύψους των 50 εκατ. ευρώ, για αντίστοιχο χρέος που αφορά τους κλάδους σύνταξης και πρόνοιας του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το οποίο έχει ενταχθεί υπό την ομπρέλα του ΕΤΕΑ.

Πάνε για… βουλευτές!

«Βροχή» παραιτήσεων από στελέχη του υπουργείου Εργασίας είχαμε την επομένη της απογοητευτικής επίδοσης της υποψηφιότητας Στ. Δήμα.

Συγκεκριμένα, τις παραιτήσεις τους, προκειμένου να πολιτευθούν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, υπέβαλαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης, η γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Κώστας Πανταζής. Επίσης παραιτήθηκε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κωνσταντίνος Παπαθανασίου όπως και ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης.

Εφιάλτης κατασχέσεων

Συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο ο εφιάλτης των κατασχέσεων. Μέσα στον μήνα πραγματοποιήθηκαν 2.574 κατασχέσεις ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμοί και πτωχεύσεις. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΙΚΑ, τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ): 2.223 κατασχέσεις εις χείρας τρίτου, 192 παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων / κινητών, 107 κατασχέσεις ακινήτων, 6 κατασχέσεις κινητών, 45 αναγγελίες σε πλειστηριασμούς και μία αναγγελία σε πτώχευση – εκκαθάριση.


Σχολιάστε εδώ