Πάρτι γίνεται μέσω ιατρικών συνεδρίων

Από τους ισολογισμούς των πολυεθνικών εταιρειών προκύπτει ότι επιδίδονται σε πραγματικό πάρτι φοροαποφυγής μέσω ενδοομιλικών συναλλαγών με θυγατρικές τους. Υπάρχουν φαρμακευτικές πολυεθνικές στη χώρα μας, με μεγάλο κύκλο εργασιών, που στους ισολογισμούς τους εμφανίζουν ζημίες, όταν είναι γνωστό ότι τα πραγματικά κέρδη τους είναι πάνω από 80%.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, ο οποίος επέβαλε σκληρές περικοπές, που έπληξαν βάναυσα τα λαϊκά στρώματα, δεν έκανε τίποτα για να αναγκάσει τις εταιρείες (που αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη από πωλήσεις φαρμάκων στα ίδια λαϊκά στρώματα) να καταβάλλουν φόρους.

Ο μέσος πολίτης επωμίσθηκε και επωμίζεται το βαρύτατο κόστος της κρίσης, τη στιγμή που η φοροαποφυγή καγχάζει.

Όπως σε όλες τις υποθέσεις, έτσι και σε αυτή βρίσκεις την ερμηνεία της όταν την αποφλοιώσεις. Ο αναγνώστης οφείλει να γνωρίζει ότι στην Ελλάδα διοργανώνονται περισσότερα ιατρικά συνέδρια απ’ ό,τι σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης μαζί. Τι σημαίνει αυτό;

Επιχείρηση εκμαυλισμού μεγάλου αριθμού ιατρών από φαρμακευτικές εταιρείες, για να προωθούν αθέμιτα τα προϊόντα τους. Η εταιρεία C&C International, του ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα, που κατηγορείται για παράνομες δανειοδοτήσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είχε αντικείμενο τη διοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων ιατρικού περιεχομένου.

Τι σχέση έχει αυτή η εταιρεία με τη Mindwork Business Solutions, που παίρνει δουλειές από το Δημόσιο για τη διοργάνωση συνεδρίων και ενημερωτικών εκστρατειών, γενική διευθύντρια της οποίας είναι η σύζυγος του κ. Στουρνάρα και η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση πολλών τέτοιων συνεδρίων, με την οικονομική συνδρομή πολυεθνικών;


Σχολιάστε εδώ