Μονόδρομος για το ΚΚΕ η σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον Περισσό, έχοντας επίγνωση ότι πάνω σε αυτό το μοτίβο θα κινηθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας έτσι πίεση στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ με το επιχείρημα «εδώ ψηφίσατε ”παρών” στην κυβέρνηση του Ανδρ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορείτε να ψηφίσετε ”παρών” ή να ανεχθείτε μια κυβέρνηση της Αριστεράς», φροντίζουν από τώρα να οργανώσουν την άμυνά τους, αφού τα διλήμματα στην πορεία προς τις εκλογές θα είναι αμείλικτα.

Ήδη ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας δημόσια αναρωτήθηκε τι θα κάνει το ΚΚΕ εάν για τον σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λείπουν λίγες βουλευτικές έδρες, τις οποίες θα έχει το ΚΚΕ.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι σίγουρο ότι ο Περισσός θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφού εάν, για παράδειγμα, ο Αλ. Τσίπρας, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και μη στήριξής του ή ανοχής από το ΚΚΕ, προχωρήσει σε νέες εκλογές, τότε το κόμμα αντιμετωπίζει το υπαρκτό ενδεχόμενο να καταρρεύσει εκλογικά, όπως έδειξε και το παράδειγμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών όταν το ΚΚΕ από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 μέχρι τις επαναληπτικές του Ιουνίου -με τον ΣΥΡΙΖΑ να προβάλει το σύνθημα «ήρθε η ώρα της Αριστεράς»- είδε τους μισούς του ψηφοφόρους να το εγκαταλείπουν με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 4,5%.

Έτσι σε όλο το επόμενο διάστημα στην πορεία προς τις εκλογές, τις οποίες ο Περισσός τοποθετεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου, το ΚΚΕ θα εντείνει την αντιπαράθεσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού προς τα εκεί θα έχει τις όποιες απώλειες ενός ποσοστού (4,5% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, γύρω στο 5,5% με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις) το οποίο μπορεί να συμπιεσθεί επικίνδυνα.


Σχολιάστε εδώ