Μετωπική Παναθηναϊκού με ΕΠΟ – ΚΕΔ

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας βρίσκεται σε εξέλιξη διαρκής και συστηματική στοχοποίηση των ελλήνων διαιτητών από τον Αλαφούζο και τα Μέσα που ελέγχει. Ζητούν, μάλιστα, οι διαιτητές να επιληφθεί του θέματος η ελληνική δικαιοσύνη. Η επιχειρηματολογία εστιάζεται στη διαρκή προβολή του δυσφημιστικού σποτ «Παράγκα και Όραμα» και στις συκοφαντικές αναφορές για τους διαιτητές σε δελτία ειδήσεων, πληθώρα εκπομπών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, σπιλώνουν συνειδήσεις και στοχοποιούν τους διαιτητές.

«Είναι προφανές ότι οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της εκστρατείας κατασυκοφάντησης δεν σταματούν ούτε μπροστά σε αποτρόπαιες πράξεις όπως η πρόσφατη απόπειρα ανθρωποκτονίας του Χριστόφορου Ζωγράφου ο οποίος είχε στοχοποιηθεί πολλάκις», ανέφερε η ανακοίνωση και κάλεσε την Πολιτεία να προστατεύσει τους έλληνες διαιτητές, αφού «είναι σαφές ότι η εκστρατεία λάσπης εναντίον τους έχει ως μόνο στόχο τον ψυχολογικό τους εκβιασμό και τον επηρεασμό τους». Επίσης από την ΚΕΔ υποστήριξαν ότι όλη η πολιτική που ακολουθούν οι «πράσινοι» θέτει σε κίνδυνο τους διαιτητές κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους στα γήπεδα, αλλά και στην καθημερινότητά τους μακριά από αυτά.

Ο Αλαφούζος, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Μέσω της επιστολής του, που κοινοποίησε και στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.

Στο κάδρο των διωκόμενων ο Σαρρής

Στην επιστολή γίνεται για πρώτη φορά μια αναφορά στο ενδεχόμενο να βρίσκεται ο Γιώργος Σαρρής στο κάδρο με τους ποινικά διωκόμενους.

Είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη της αποφασιστικότητας που χαρακτηρίζει τον Αλαφούζο.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τη φαινόμενη συνέχιση δράσης ενός συστήματος, που πρόσφατα -μετά την ολοκλήρωση εισαγγελικής έρευνας- είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής διώξεως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση) και δωροδοκία – δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά 16 ατόμων, μεταξύ των οποίων φέρονται ως κατηγορούμενοι 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, τουλάχιστον 3 διαιτητές, αλλά και μέλη επιτροπών, μαζί με 2 παράγοντες ΠΑΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Αλαφούζος και πρόσθεσε πως αν και κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στους κατηγορούμενους στελέχη του προεδρείου, αλλά και μέλη της ΚΕΔ, ακόμα δεν έχει επιδειχθεί η στοιχειώδης ευθιξία, που θα ήταν επωφελής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να διασκεδασθούν και οι ανησυχίες και οι αμφιβολίες όλων, αλλά και να καταδειχθεί η διάθεση αυτοκάθαρσης εκ μέρους εκείνων, οι οποίοι κόπτονται για τη διατήρηση του αυτοδιοικήτου, στην έννοια του οποίου ασφαλώς περιλαμβάνονται η διαφάνεια, η ισονομία και η χρηστή διοίκηση.

Μπηχτές για κέρδη από το στοίχημα

Σύμφωνα με τον Αλαφούζο, η ανακοίνωση της ΚΕΔ ακολουθεί την τακτική του «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Υποστηρίζει, μάλιστα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πως είναι ολοφάνερο ότι στην ΕΠΟ και στην Επιτροπή Διαιτησίας προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το φίλαθλο κοινό, διαστρεβλώνοντας την ανάδειξη της διαφθοράς και τις διαμαρτυρίες προάσπισης εννόμων συμφερόντων σε δήθεν βρώμικο παιχνίδι εκφοβισμού.

«Δυστυχώς, διαφαίνεται ότι συντρέχει περίπτωση να υπάρχουν πρόσωπα σε μια εγκληματική οργάνωση που δεν αρκούνται μόνο στο να δημιουργούνται συνθήκες, με τις οποίες ευνοείται σταθερά συγκεκριμένη ομάδα του ελληνικού Πρωταθλήματος, αλλά θέλουν να τιμωρήσουν, να κάνουν επίδειξη δυνάμεως και να εκφοβίσουν εκείνους που επιδιώκουν την κάθαρση και τη διεξαγωγή ενός Πρωταθλήματος με ίσους όρους ή όσους φέρουν εις πέρας αξιοπρεπώς το έργο τους», πρόσθεσαν οι «πράσινοι» και χτύπησαν το καμπανάκι ότι θεωρούν πως το διεφθαρμένο σύστημα συνεχίζει να δρα προκειμένου να καθορίζει τους νικητές και τους ηττημένους, ανεξάρτητα από την αγωνιστική απόδοση των ομάδων και να αποκομίζει τεράστια κέρδη από παράνομο στοιχηματισμό.


Σχολιάστε εδώ