Θράκη: Αδύναμος κρίκος ή συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας;

Πρώτος σταθμός ήταν η Ουάσινγκτον, όπου μετείχε στη μόνιμη Επιτροπή του Ευρωατλαντικού Συμβουλίου της ΚΣ του ΝΑΤΟ. Εκεί είχε την ευκαιρία ο κ. Στυλιανίδης να ανταλλάξει απόψεις με τους επικεφαλής άλλων αντιπροσωπειών και να τους ενημερώσει για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια του ταξιδιού βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Β. Αμερικής κ. Δημήτριο, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη, ζητώντας τη συμπαράστασή του για την ανάδειξη και την ανάπτυξη της περιοχής.

Με πρωτοβουλία του εκδότη της ιστορικής ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» Αντώνη Διαματάρη, οργανώθηκε ομιλία του θρακιώτη πολιτικού, στην οποία παραβρέθηκαν σημαντικοί ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες και στελέχη της ομογένειας. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, καλώντας σε επενδύσεις και στοχευμένη στήριξη που θα εξουδετερώσει τις συνέπειες της κρίσης.

Επίσης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν κεντρικός ομιλητής στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων με θέμα: «Θράκη: Αδύναμος κρίκος ή Συγκριτικό πλεονέκτημα της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας», ο οποίος επεσήμανε τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η Θράκη ώστε να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας και εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων προς την αμερικανική αγορά.

Η δραστηριότητα αυτή… δεν άρεσε στους εκφραστές του καθεστώτος στη Θράκη. Τι δεν άρεσε; Το σημειώνουν ήδη από την πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσής τους: «Ο Στυλιανίδης τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας έχει δικαιωθεί από τις αναφορές που δημοσιεύονται είτε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είτε από τα Ηνωμένα Έθνη κι ότι αυτές οι σωστές πολιτικές είναι που έχουν πετύχει, έτσι ώστε τα προβλήματα φονταμενταλισμού και τζιχαντισμού, που υπάρχουν αλλού, να μην υπάρχουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης».

Γεγονός είναι ότι ο βουλευτής χάλασε τη «σούπα» με ένα μόνο ταξίδι. Οι εκπρόσωποι του «καθεστώτος» ξημεροβραδιάζονται στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια φόρα για να κατασυκοφαντήσουν τη χώρα μας. Και κοστίζουν πολύ ακριβά…


Σχολιάστε εδώ