«Η Τέχνη, η Ασθένεια και Εγώ»

Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το 24ο Συνέδριο Ρευματολογίας, περιλάμβανε 35 έργα μοναδικής καλλιτεχνικής έκφρασης, για τα οποία πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η συλλογική επιθυμία ασθενών και καλλιτεχνών να διεισδύσουν βαθύτερα όσον αφορά αυτές τις καταστάσεις, και τις άγνωστες ή υποτιμημένες δυσκολίες που συνεπάγονται τα νοσήματα αυτά. Κάθε έργο τέχνης αποτελεί μια βιωματική ιστορία ανδρών, γυναικών και παιδιών από όλο τον κόσμο που ζουν με το βάρος της ασθένειας τους. Κάθε έργο τέχνης μεταφέρει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και μαζί με αυτό μια έντονη επιθυμία να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στην έκθεση υπήρχαν και 4 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν μέσα από την προσωπική επαφή τους με ασθενείς με ψωρίαση, νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα και νόσο του Crohn που ζουν στη χώρα μας και βιώνουν στην επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική καθημερινότητά τους τον άγνωστο -και ενδεχομένως υποτιμημένο για την υπόλοιπη κοινωνία- αντίκτυπο της νόσου τους.

Η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια σημαντικών συνεδρίων.


Σχολιάστε εδώ