Από την Κοζάνη ξεκίνησε η τελική επίθεση του Παπανδρέου κατά Βενιζέλου

Πάντως, αν κάτι μπορεί να οδηγήσει τον Γ. Παπανδρέου να κάνει κάποιες δεύτερες σκέψεις είναι να κατέβει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ με το αυθεντικό του όνομα (ΠΑΣΟΚ), χωρίς καμία προσθήκη ή αλλαγή. Αυτό όμως είναι μόνο ένα σενάριο που εξετάζεται και όχι η ειλημμένη απόφαση. Αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα κι αν το κόμμα πάει στις εκλογές ως ΠΑΣΟΚ, είναι πιθανό ο Παπανδρέου, με άμεσες κινήσεις, να προσπαθήσει να αλλάξει την ηγεσία του Κινήματος και να επιβάλει δική του πολιτική ατζέντα.

«Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ας ξαναβρεθούμε», είπε με νόημα ο Γιώργος Παπανδρέου από την Κοζάνη, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού και επεσήμανε πως «είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες… Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνή».

Συνεργάτες αλλά και πολιτικοί φίλοι του Γ. Παπανδρέου σημειώνουν με νόημα πως «τα όσα είπε στην Κοζάνη ο Γιώργος, είναι το σινιάλο για το νέο ξεκίνημα».

Πάντως, πυρετώδεις είναι οι διεργασίες και οι προετοιμασίες για τον νέο πολιτικό φορέα, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις, με βάση κάποια ευρήματα δημοσκοπήσεων, ότι το νέο κόμμα μπορεί να είναι ακόμα και τρίτο στις εθνικές εκλογές. Αφήνοντας πίσω του τόσο το Ποτάμι όσο και τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, που πιθανόν δεν θα μπουν στη Βουλή αν το κόμμα του Γ. Παπανδρέου «κλειδώσει» την τρίτη θέση. Οι συνεργάτες και οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου έχουν ήδη ξεκινήσει την κινητοποίηση πανελλαδικά πολλών παλιών μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχει έτοιμο και το όνομα και όλα θα «κουμπώσουν πιθανά μεταξύ 2ης και 3ης ψηφοφορίας ή αμέσως μετά την 3η ψηφοφορία, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος.

Όπως έχει ήδη γράψει το «Π», το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου, τουλάχιστον για την ώρα, συγκροτούν οι Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης, Ρ. Βέρτζελη, Γ. Πεταλωτής, Σ. Ξυνίδης, Γ. Ελενόπουλος κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν επαφές τόσο με τον Μιχάλη Καρχιμάκη όσο και με τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, οι οποίοι «τρέχουν» τις επαφές με πρώην και νυν στελέχη Νομαρχιακών, στελέχη της αυτοδιοίκησης, πρώην βουλευτές κ.ά.


Σχολιάστε εδώ