XΡHMATΙΣΤΗΡΙΟ

>Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η αντιπαράθεση μεταξύ μερίδας του Τύπου και υπουργών – κατασκευαστών και κάποιες από τις διοικήσεις των τελευταίων, σε αγαστή συνεργασία με τα επιτελεία των δεύτερων και ορισμένα παπαγαλάκια των πρώτων, έσπευσαν να διοχετεύσουν εκτενή ρεπορτάζ για την εντυπωσιακή αύξηση των θέσεων εργασίας, που αποδίδεται στην επανεκκίνηση των εργασιών στους μεγάλους οδικούς άξονες. Δεν μας ξεκαθάρισαν πάντως πόσες από αυτές είναι για μόνιμο προσωπικό, πόσες για έκτακτο, πόσες μέσω εργολαβιών, καθώς και σε πόσες απασχολούνται Έλληνες, με τι μισθούς και τι είδους ασφαλιστικές καλύψεις…

>Μεταξύ άλλων, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ελευθέριος Βενιζέλος, ΔΕΠΑ, ΕΛΤΑ, ΟΛΘ, ΑΔΜΗΕ, κ.λπ.! Δεν είναι λίγοι οι φορείς που εμπλέκονται στις αποκρατικοποιήσεις οι οποίοι είδαν με καλό μάτι την καθυστέρηση ή και διακοπή των εν εξελίξει διαδικασιών λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης. Και αυτό γιατί φοβούνται αλλαγή της κυβέρνησης και δεν θέλουν να έχουν βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους σε συμβάσεις που ενδεχομένως να αποτελέσουν αντικείμενο αυριανών εξεταστικών επιτροπών.

>Άλλοι πάντως είναι αυτοί που κονομάνε! Καλή η προσπάθεια κάποιων γνωστών – αγνώστων να εμφανίσουν τον όμιλο Grimaldi ως πωλητή του 33% της Hellenic Seaways, αλλά αν δεν είναι στημένοι από τους ανταγωνιστές, τότε έχουν κάκιστη πληροφόρηση, αφού κυοφορούνται εδώ και καιρό μετοχικές και διοικητικές αλλαγές, που καθυστερούν εσκεμμένα, από τον έτερο βασικό της μέτοχο.

>Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα! Μπορεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρουσίασε αύξηση των εσόδων της από τα πρόστιμα που επιβάλλει, ωστόσο δεν μας είπε αν και κατά πόσο αυτά μειώθηκαν από τα διοικητικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν οι θιγόμενοι.

>Τι άλλο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος που βγάζει το ψωμί του από τις προμήθειες των χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι οποίες συνδέονται με το καλό επενδυτικό κλίμα; Ο πανταχού παρών πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BETA Χρηματιστηριακής κ. Χαρατσής, ως έχων μαντικές ικανότητες, είναι από τους λίγους που βλέπουν – προσβλέπουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να προσφύγουμε στις κάλπες.

>Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Τι και αν ο τουρισμός αποτελεί τη νούμερο ένα ελληνική βιομηχανία, με τις μεγαλύτερες προσδοκίες να εστιάζονται στην κρουαζιέρα, εντούτοις η αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου να διαφημίσει το εν λόγω προϊόν έχει οδηγήσει σε μείωση τόσο του home porting όσο και των transit επιβατών.

>Ας μη ρίχνουμε το ανάθεμα μόνο στη διοίκηση της Attica Bank! Αν κάτι δεν πάει καλά με την εξεύρεση επενδυτών στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ευθύνη έχουν και οι εξωτερικοί σύμβουλοί της (UBS, Lazard) γιατί δεν έπεισαν τους πελάτες – γαμπρούς (Fairfax, York, Apollo κ.λπ.) σχετικά με τα κάλλη της νύφης.

>Κύριε υπουργέ Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μόνο για τις ενεργειακές επενδύσεις στα κτίρια ισχύει η θεωρία ότι οι απώλειες εσόδων, ελέω φοροαπαλλαγών, θα υπερκαλυφθούν από τις εισπράξεις που θα προκύψουν λόγω ενίσχυσης της κατανάλωσης; Από την απάντηση που θα σας δώσει το υπουργείο Οικονομικών θα καταλάβουμε αν αυτά που λέτε έχουν βάση ή αν απλώς επιδιώκετε να εξυπηρετήσετε συγκεκριμένα συμφέροντα.

>Γενναιόδωρο το πρόγραμμα εθελουσίας, ικανοποιητικά τα κίνητρα αποχώρησης, αλλά στο βάθος ανεργία! Στους εργαζομένους που προέρχονται από την Αγροτική Τράπεζα κλείνει το μάτι η Πειραιώς, στοχεύοντας σε αποχώρηση 1.000 ατόμων και εξοικονόμηση περίπου 55 εκατ. ευρώ ετησίως.

>Δεν είναι δική τους στρατηγική, έξωθεν εντολές εκτελούν οι άνθρωποι! Αν, κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η κερδοφορία στο τραπεζικό σύστημα επιστρέφει μόνο μέσω των μειώσεων στο κόστος λειτουργίας, καταθέσεων και ρίσκου, τότε ποιος ο ρόλος των ακριβοθώρητων management στις εξελίξεις;


Σχολιάστε εδώ