Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΠΟ από τον φόβο προφυλακίσεων

Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, με επιχείρημα ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς μάρτυρες -με μια πολυσέλιδη κατάθεση-, ενώ ο αντιδήμαρχος Βόλου έχει πλέον έννομο συμφέρον. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας κατέθεσε αγωγή κατά της ΕΠΟ επειδή στελέχη της εμπλέκονται στο κατηγορητήριο του Κορέα και, μάλιστα, φέρονται να συμμετέχουν σε εγκληματική οργάνωση. Άρα, οι Βολιώτες έχουν κάθε έννομο συμφέρον να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του Εισαγγελέα που οδήγησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων.

Ανάλογες θέσεις άρχισαν να εκφράζουν και άλλες Ενώσεις. Λίγες στον αριθμό, όμως είναι αρκετές για να επισπεύσουν τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία. Ειδικά από τη στιγμή που ένα μέλος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο Ολυμπιακός Βόλου, κλήθηκε σε απολογία από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά. Μπορεί ο τελευταίος να σφυρίζει αδιάφορα στις ενέργειες της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά όταν θίγεται κάποιος σύμβουλος της ΕΠΟ άμεσα στέλνει κλήσεις για απολογία. Μόνο οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας σχεδιάζουν να διαβάσουν τα ονόματα των 16 κατηγορουμένων όταν απολογηθούν, επειδή έτσι εκτιμούν οι νομικοί τους πως μπορούν να αποφύγουν τις κυρώσεις.

Συναγερμός στην ΕΠΟ

Με όσα ακούγονται και γράφονται στον Τύπο, είναι απόλυτα φυσιολογικά να έχουν ζώσει τα φίδια τον Γιώργο Σαρρή και τους συνεργάτες του. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ όρισε διοικητικό συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή και, όπως λέγεται στους διαδρόμους, τουλάχιστον τρία μέλη σχεδιάζουν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Έτσι, εκτιμούν ότι θα αιφνιδιάσουν την αντιπολίτευση και δεν θα της επιτρέψουν να αυξήσει τη δύναμή της.

Γι’ αυτό παρασκηνιακά γίνονται προσπάθειες να συγκεντρωθούν χαρτιά στήριξης από διάφορες Ενώσεις. Λογαριάζουν, ωστόσο, χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ειδικός ανακριτής. Όπως λένε όσοι ξέρουν τον Γιώργο Ανδρεάδη, εάν αντιληφθεί μεθοδεύσεις από τους κατηγορούμενους, του είναι πολύ εύκολη η απόφαση για προφυλάκιση με το επιχείρημα ότι είναι ύποπτοι για την τέλεση νέων αδικημάτων. Το προεδρείο της ΕΠΟ, λοιπόν, ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Έστω και αν ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι «οι άνθρωποι στην ΕΠΟ και η λειτουργία της δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο.

Και γιατί άλλωστε; Θα περιμένουμε να δούμε πρώτα τι θα προκύψει και στη συνέχεια θα δράσουμε ανάλογα».

Ουσιαστικά ο ευβοιώτης αντιπρόεδρος της ΕΠΟ έγινε ο πρώτος που έμμεσα παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση των ποινικών διώξεων με τη δήλωσή του σε τοπικό Μέσο.

«Αυτό που επιζητώ εγώ, αλλά και όλοι στην ομοσπονδία, είναι να βγει η απόφαση… χθες. Το γρηγορότερο δυνατό να λάμψει η δικαιοσύνη, να λογοδοτήσουν όσοι παρανόμησαν και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι νόμοι του κράτους και η δικαιοσύνη…», ανέφερε ο Παπακωνσταντίνου, αν και αργότερα διέψευσε τις δηλώσεις του.

Ενδιαφέρον και από την Ιντερπόλ

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις ποινικές διώξεις έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Μέχρι και η γαλλική εφημερίδα «Εκίπ» αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι έδειξε ενδιαφέρον και η Ιντερπόλ.

Χειρότερα, βέβαια, μόνο για τους εμπλεκόμενους, διότι έτσι μπορεί εύκολα η έρευνα να επεκταθεί και στο εξωτερικό. Την Ιντερπόλ, άλλωστε, επιθυμούσαν να βάλουν στο κόλπο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όταν αποφάσισαν να φτιάξουν ένα ντοκιμαντέρ και να το στείλουν μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σχολιάστε εδώ