Περνά στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ η Εθνική και βλέπει…

Η Κροατία διάλεξε τη Σλοβενία, ενώ από την κλήρωση προέκυψαν η Ελλάδα, η Ολλανδία, τα Σκόπια και η Γεωργία. Η πρώτη φάση αρχίζει στις 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 10 του μήνα. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες και ο 3ος όμιλος διασταυρώνεται στη συνέχεια με τον 4ο για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Η αντίπαλος της Εθνικής μας, δηλαδή, θα είναι μία από τις Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ουκρανία, Βέλγιο και Τσεχία.

Από τους 16 και έπειτα, οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Λιλ της Γαλλίας και, μάλιστα, σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

«Το σίγουρο είναι πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Αυτό είναι κάτι καλό. Θα υπάρχει ζεστή ατμόσφαιρα. Η Κροατία είναι μια ομάδα καλή που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα, η Σλοβενία παρουσιάζεται κάθε φορά πιο ώριμη, με την ΠΓΔΜ είναι πάντα ιδιαίτεροι οι αγώνες, η Γεωργία είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, ενώ η Ολλανδία είναι ένα καινούριο όνομα και θα δώσει το δικό της χρώμα στη διοργάνωση. Είναι ένας δυνατός όμιλος, αλλά θα πω πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε κρίση. Θα πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε εμείς, ποιους παίκτες θα έχουμε στη διάθεσή μας και να χτίσουμε την ομάδα μας. Με μια πρώτη ανάγνωση η κλήρωση είναι βατή, όπως ίσως και το πρώτο χιαστί παιχνίδι, καθώς διασταυρωνόμαστε με τον Δ’ Όμιλο. Το σύστημα είναι ίδιο με το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε οι αγώνες αυτοί είναι και οι πιο καθοριστικοί. Καλά να είμαστε και βλέπουμε», δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομίλων

Γ’ Ομιλος (Ζάγκρεμπ)
5/9/2015: Γεωργία – Ολλανδία, Σκόπια – Ελλάδα, Κροατία – Σλοβενία
6/9/2015: Ολλανδία – Σκόπια, Σλοβενία – Γεωργία, Ελλάδα – Κροατία
8/9/2015: Σλοβενία – Ολλανδία, Κροατία – Σκόπια, Γεωργία – Ελλάδα
9/9/2015: Ολλανδία – Κροατία, Ελλάδα – Σλοβενία, Σκόπια – Γεωργία
10/9/2015: Ελλάδα – Ολλανδία, Γεωργία – Κροατία, Σλοβενία – Σκόπια

***

Κίνηση για Κουφό και Σχορτσιανίτη!

Η προοπτική της διάκρισης στο Ευρωμπάσκετ του 2015 άνοιξε εκ νέου την πόρτα της Εθνικής στον Κώστα Κουφό και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ακόμα και ο Φώτης Κατσικάρης εμφανίστηκε διαλλακτικός στην επιστροφή των δύο παικτών. Ακόμα και στον Κουφό αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, την ώρα που όλοι οι διεθνείς έστελναν το μήνυμα πως ευπρόσδεκτος είναι όποιος παίκτης γουστάρει να παίζει στην Εθνική.

Με τα δεδομένα που ισχύουν έως τώρα, ο Κατσικάρης θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του τον Βασίλη Σπανούλη! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, βέβαια, θα
οριστικοποιήσει την απόφασή του όταν ολοκληρωθεί η σεζόν και ανάλογα με την κατάσταση του ποδιού του, εξαιτίας του οποίου έμεινε πέρσι εκτός Μουντομπάσκετ. Όσο για τους ψηλούς, ο προπονητής της Εθνικής έχει ξεκαθαρίσει
ότι θέλει έναν παρτενέρ του Γιάννη Μπουρούση κάτω από τα δύο καλάθια. Με τον Κουφό και τον «Σόφο» να μοιράζονται τις πιθανότητες. Από κει και πέρα, πάντως, θεωρείται δεδομένη η παρουσία και των τριών NBAer, δηλαδή, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Κώστα Παπανικολάου και του Νικ Καλάθη.


Σχολιάστε εδώ