ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ

Πλατφόρμα στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου θα πραγματοποιούνται έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ανακοίνωσε ότι θα στήσει η Τουρκία. Να τον χαίρεστε, κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο, τον φίλο σας τον Αχμέτ Νταβούτογλου, που τον φέρατε εδώ για να δείξετε πόσο μας αγαπάει ο άνθρωπος. Η αποκλιμάκωση της έντασης από τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο είναι η αντικατάσταση του «Μπαρμπαρός» από πλατφόρμα με γεωτρύπανα… Ούτε μαθητούδια να ήσασταν…

***

Ποιοι βγάζουν μεροκάματο;

Κάποια στιγμή οι ειδήμονες θα πρέπει να κάτσουν να βρουν ποιος κερδίζει με τα παιγνίδια στο Χρηματιστήριο, όπου με τον φόβο των πολιτικών ανακατατάξεων δημιουργείται κλίμα πανικού και αρχίζουν να κατρακυλάνε οι μετοχές. Αλλά δεν υπάρχουν μόνο εκείνοι που χάνουν. Κάποιοι άλλοι κερδίζουν και τρίβουν τα χέρια τους γιατί έβγαλαν το… μεροκάματο. Και μάλιστα χοντρό… Μια τέτοια έρευνα σίγουρα θα βγάλει… λαβράκια.

***

Αυτά είναι λεφτά…

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά -κρατηθείτε- 87,2 δισεκατομμύρια (ολογράφως η λέξη για να μη νομίζει κανείς ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος) είναι η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft. Είναι ο πρώτος στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Τον κόσμο αυτής της ισότητας έχουν φτιάξει. Με κάποια δισεκατομμύρια ανθρώπους να πεινάνε… Και να σχηματίζουν ουρές στα συσσίτια, σε χώρες ακόμη και της αναπτυγμένης Ευρώπης, με την Ελλάδα μας να κατέχει πρωτεύουσα θέση.

***

Δωρεάν εμβολιάζονται όλα τα παιδιά

«Εμβολιάζουμε όλα τα παιδιά καθολικά στα σχολεία. Ο εμβολιασμός γίνεται, κάτω από την “ομπρέλα” του υπουργείου Υγείας, δωρεάν και καλύπτει τους πάντες, τους ασφαλισμένους, τους ανασφάλιστους, όσους απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα και τους άπορους, ώστε να μην υπάρχει κανείς αφρόντιστος», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή η αρμόδια υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. Πρόσθεσε ακόμη ότι όλες οι μητέρες μπορούν να μεταβούν εντός δύο μηνών με τα βρέφη τους στον παιδίατρό τους ή στα κατά τόπους κέντρα υγείας ή στα δημοτικά ιατρεία για τον απαραίτητο εμβολιασμό.


Σχολιάστε εδώ