Επί του πιεστηρίου

* Μητέρα των μιζών είναι η χώρα της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε, η Γερμανία. Μπορεί να υπερηφανεύεται ότι λαδώνει τους πάντες για να παίρνει δουλειές. Είναι ο μεγάλος διαφθορέας της οικουμένης. Με πρώτο μεγάλο δάσκαλο τη Ζήμενς. Κάνουν τους έντιμους και τους άσπιλους οι Γερμανοί και αποδεικνύεται ότι είναι οι πιο διεφθαρμένοι. Πρόσφατη αποκάλυψη οι μίζες που έδωσε η Rheinmetall για να πάρει τα αντιαεροπορικά συστήματα Asrad. Πάνω από 10.000.000 ευρώ έδωσε ο εδώ αντιπρόσωπός της Πάνος Ευσταθίου. Τα κέρδη που είχε η γερμανική εταιρεία ήταν 36,7 εκατ. ευρώ. Το θέμα είναι αν θα τολμήσει μια κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός, αλλά και όλα τα κόμματα να κοντράρουν τη Γερμανία και να απαιτήσουμε την επιστροφή των ποσών, που είχαν υπερτιμολογήσει τις διάφορες αγορές οπλικών συστημάτων και όχι μόνο.

* Έληξε η απεργία πείνας και δίψας και αποφεύχθηκαν δυσάρεστες και ενδεχομένως τραγικές εξελίξεις για τον Νίκο Ρωμανό, που έχει καταδικαστεί για ληστεία, αλλά όχι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Με το βραχιολάκι θα μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ που έχει μπει. Για να υπάρξει η λύση ζωής, χρειάσθηκε να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα. Δεν θα πρέπει, όμως, να αγνοηθεί ή να υποβαθμιστεί ο αγώνας που έδωσε ο Ρωμανός για να βρει το δίκιο του και να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής στην οποία έχει εισαχθεί. Και εδώ η διαπίστωση δικαιώνει τον νεαρό επαναστάτη. Και το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι,
όταν είσαι αποφασισμένος να αγωνιστείς, όταν πιστεύεις στο δίκαιο του αιτήματός σου, δεν μπορεί να μην κερδίσεις…

* Έφυγε την Παρασκευή για το μακρινό ταξίδι, που δεν έχει επιστροφή, ένας πολύ καλός, προσωπικός φίλος από τη δεκαετία του ’80, ο Γιώργος Πέτσος. Είχε οικογενειακή πολιτική παράδοση, ανήκε πάντα στον χώρο του Κέντρου, υπηρέτησε με επιτυχία σε πολλά υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, κατηγορήθηκε, έφθασε μέχρι το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά στο τέλος βγήκε αθώος. Υπήρξε θύμα της 17 Νοέμβρη και σώθηκε ως εκ θαύματος. Στη γυναίκα του, τη Ντενίζ, και στον γιο του, τον Βαγγέλη, θερμά συλλυπητήρια.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ