«Εμείς κρατάμε αυτούς και όχι αυτοί εμάς…»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου τόνισε ότι «η ρητορική του φόβου» που έχει επιστρατεύσει ο κ. Σαμαράς για το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποτελέσματα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σωστή άποψη πρέπει να την οικειοποιηθούμε και όχι να την πολεμάμε.

Ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ακόμη ότι τον Οκτώβριο του 2013 είχε προτείνει στον κ. Σαμαρά να μην υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών και να επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης. «Εμείς πρέπει να παίξουμε με τον φόβο των άλλων. Εμείς κρατάμε αυτούς και όχι αυτοί εμάς», σημείωσε. Επέμεινε, δε, ότι «ακόμη και σήμερα η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο για το ευρώ, άρα έχει στα χέρια της ένα σημαντικό όπλο και μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά».

Άποψη η οποία βρίσκεται πολύ κοντά, αν δεν ταυτίζεται απόλυτα, με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι αν η χώρα υιοθετήσει μια πιο σθεναρή στάση οι δανειστές θα σταματήσουν να απειλούν και να εκβιάζουν.

«Το χρέος δεν είναι βιώσιμο», υπογράμμισε, ενώ αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του κ. Σαμαρά ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν το χρέος είναι βιώσιμο, δεν είναι βιώσιμη η χώρα».

Όσον αφορά το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μπαλτάκος προέβλεψε ότι πολύ δύσκολα θα βρεθούν οι 180 βουλευτές -θα είναι έκπληξη αν βρεθούν, είπε, τονίζοντας ότι πριν από μήνες έλεγε ότι θα ήταν έκπληξη αν δεν βρεθούν οι 180- και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές.

Εμφανίσθηκε βέβαιος ότι νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιστεύει ότι δεν θα έχει αυτοδυναμία.

Ως προς τον κ. Σαμαρά, είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την αρχηγία μετά την ήττα, αλλά η Νέα Δημοκρατία θα μπει στο περιθώριο, γιατί τα τελευταία χρόνια έχασε τους δεξιούς ψηφοφόρους λόγω της μνημονιακής πολιτικής και της μετακίνησής της προς το κέντρο.


Σχολιάστε εδώ