Αποστολικά και… άλλα

=Ο πρόεδρος Σταύρος σκέφτεται να πει σε πολλούς βουλευτές που φλερτάρουν με το Ποτάμι, «ψηφίστε πρώτα Πρόεδρο και μετά σας περιμένω στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού».

=Τι γύρευε ο Γιάννης Μώραλης στον Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ; Μα φυσικά την ηγεσία. Για πολλούς ο Γιάννης Μώραλης, γιος του αείμνηστου Πέτρου -φίλου μου αξέχαστου-, είναι μια λύση.

=Έχει ο καιρός γυρίσματα
έχουνε και οι χρόνοι.
Και η κλεψύδρα και των δυο
κάποτε τελειώνει.
Στον πρωθυπουργό και
στον αντιπρόεδρο με κατανόηση.

=Έχει και η επικοινωνία τα όριά της, κύριε Θεοδωράκη Σταύρο. Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά που κάνεις με τα ποδήλατα; Πρόσεξε, λεβέντη μου, μη γίνεις Βασίλης και σου στέλνω πίτσες για να κάνω χαβαλέ.

=Μεταξύ αλαζονείας και… ακακίας, προτιμώ την… ακακία, όχι γιατί όλοι κάνουμε ακακίες, αλλά πολύ απλά γιατί ο φασισμός έχει πολλή αλαζονεία στη χημική του σύνθεση. Δεν συμφωνώ σε πολλά με τον Πρετεντέρη, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ και το γεγονός ότι έβαλε -αν έβαλε- βέτο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι στο πάνελ με τον Σκουρλέτη. Η Αριστερά έχει αξίες και δεν φοβάται τον διάλογο.

=Όταν οι βουλευτές είναι «καφενεία», λογικό είναι να πηγαίνουν για καφέ στα καφενεία.

=Παρότι Χριστούγεννα και τρώμε χοιρίδια και γαλοπούλες, βλέπω πολλά αμνοερίφια για σφαγή.

=Κάποιοι νομίζουν ότι κρατούν το αλάθητο του Πάπα ενώ δεν έχουν μπει ποτέ σε εκκλησία, γιατί είναι καθολικοί, διαμαρτυρόμενοι, χριστιανοί.

=Για καθαρές λύσεις, ακούω από εδώ κι από εκεί να επαίρονται κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ. Σαν εκείνες του Σημίτη, που διέλυσε τη χώρα.

=Αχταρμάς παντού σε όλους και όλα και ο Ρουβάς παίρνει βραβεία για τις υποκριτικές του ικανότητες. Η απόλυτη εθνική ξεφτίλα. Άντε και πρόεδρος. Επειδή παίζει, λέει, με την ψυχή του. Η ψυχή, κύριε, δεν παίρνει χρήματα, δίνει.

=Προσοχή, κυκλοφορούν μαϊμού κοστούμια υπουργών. Ας το προσέξει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ…

=Αγαπητή κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι νίκη της Δημοκρατίας η τροπολογία για να σπουδάσει ο Ρωμανός, γιατί η Δημοκρατία δεν εκδικείται τους πολίτες της. Απεναντίας, είναι ήττα της Δημοκρατίας, όχι γιατί δικαιώθηκε η απεργία πείνας του συγκεκριμένου παιδιού, αλλά γιατί χιλιάδες πατριώτες μας έχουν αυτοκτονήσει εξαιτίας της κρίσης. Και αυτή η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω, αλλά και η αντιπολίτευση δεν το έκανε λάβαρο.

=Κάνει και κάτι καλό στην κοινωνία μας η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα μάθουμε καλή πρόσθεση και αφαίρεση.

=Ο Γιώργος θέλει αρχηγός
να ξαναγίνει πάλι
κάποιοι αέρα του βάλαν
στο έρμο το κεφάλι.

=Αυτή η λίστα Λαγκάρντ δεν θα βγει για πολλούς σε καλό, αν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κελαηδήσει…

Των Δώδεκα Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ