Άλλη μια εκδοχή της «αστικής διαχείρισης» θα είναι ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέει το ΚΚΕ

Έτσι, τα στελέχη του κόμματος, στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να αφορά τα λαϊκά στρώματα, αφού είναι ένα ακόμα πεδίο της δικομματικής αντιπαράθεσης με έπαθλο τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στο ΚΚΕ, όπως είναι φυσικό, έχουν τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα, αφού εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή και ως εκ τούτου θα πάμε σε εκλογές μέσα στον Φεβρουάριο.

Παρακολουθώντας το σκηνικό που ήδη διαμορφώνεται, ο Περισσός όλο το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα στην κριτική προς τη συγκυβέρνηση και την «τρόικα» και την κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με το βάρος να δίνεται κυρίως στην κριτική προς την Κουμουνδούρου.

Οι επιτελείς του ΚΚΕ, απευθυνόμενοι στους αριστερούς ψηφοφόρους, θα επιμείνουν να τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί μια εναλλακτική αριστερή λύση που μια κυβέρνησή του θα ευνοήσει τα λαϊκά στρώματα, αλλά μια άλλη εκδοχή της «αστικής διαχείρισης», που απλώς θα δώσει κάποια ψίχουλα προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου που σήμερα είναι αγανακτισμένος και εξουθενωμένος από τα μνημονιακά μέτρα.

Στο ΚΚΕ γνωρίζουν ότι οι αριστεροί ψηφοφόροι που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα σε συνθήκες πόλωσης μπορεί να πουν: «…ας δοκιμάσουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μας έχει γονατίσει». Παράλληλα με ανησυχία βλέπουν ότι τα ποσοστά του κόμματος είναι σχετικά χαμηλά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις αφού κινούνται γύρω στο 5-6%, ενώ είναι σίγουρο ότι θα πιεστούν ακόμα περισσότερο κατά την προεκλογική περίοδο.

Ως εκ τούτου ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλη την περιφέρεια με θέμα «ΚΚΕ κόμμα παντός καιρού», με ό,τι μπορεί να σημαίνει συνειρμικά ο τίτλος αυτών των εκδηλώσεων.


Σχολιάστε εδώ