Φόβος για κατάρρευση στο ΚΚΕ

Ο Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αναρωτήθηκε για τη στάση του ΚΚΕ στην περίπτωση που μετά τις εκλογές λείπουν 5-6 έδρες από τον ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσει κυβέρνηση και ο Δ. Κουτσούμπας έσπευσε αμέσως να κλείσει κάθε συζήτηση, αφού σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται το ΚΚΕ να δείξει έστω και ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση αυτή την περίοδο να δείξουμε οποιαδήποτε ανοχή, πολύ περισσότερο, δε, να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια κυβερνητική λύση… Δεν του έχουμε καμία εμπιστοσύνη, όχι ως ψυχολογική ανάλυση, αλλά με βάση τα δεδομένα και του προγράμματός του και των θέσεών του, αλλά και της ίδιας πρακτικής και της πορείας του όλα αυτά τα χρόνια».

Στο ΚΚΕ, στην προσπάθεια να στεγανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους που θα τεθούν εκ νέου μπροστά στο δίλημμα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή συνέχιση της σημερινής πολιτικής, έχοντας και την εμπειρία της απώλειας της μισής τους εκλογικής δύναμης στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζουν καθημερινά να τονίζουν στους αριστερούς ψηφοφόρους ότι η Κουμουνδούρου είναι πλέον ένα καθεστωτικό κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και τις παραδόσεις της.

«Είναι χαρακτηριστική», είπε ο Δ. Κουτσούμπας, «η στάση του από τη στιγμή που έγινε -με την ψήφο του λαού- αξιωματική αντιπολίτευση και πήρε 27% από το 4% που είχε το 2012». «Αυτά τα δυόμισι χρόνια», τόνισε, «υπήρξε μια συνεχής πορεία μεταπτώσεων, αλλαγών, ανατροπών, ακόμα και σε βασικές θεμελιακές θέσεις που είχε τότε και γι’ αυτές τον ψήφισε ο κόσμος, αλλά όταν τα λέγαμε αυτά δεν μας πίστευε ο κόσμος, ”έχετε άδικο”, μας έλεγαν».

Στον Περισσό με ανησυχία βλέπουν ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος κινούνται γύρω στο 5-6% και αυτό σημαίνει ότι στις συνθήκες της μεγάλης πόλωσης που θα επικρατήσει προεκλογικά οι ψηφοφόροι του θα πιεστούν αφόρητα. Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι στο διάστημα προς τις εκλογές θα εντείνει την αντιπαράθεσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ