Τι μαγείρεψαν Βενιζέλος – Τσίπρας πίσω από την πλάτη του Σαμαρά

Και φυσικά κανένας δεν πιστεύει ότι συζήτησαν μόνο για τα καυτά εθνικά μας θέματα. Και γύρευε τι μπορεί να μαγείρεψε ο Βαγγέλης με τον Αλέξη πίσω από την πλάτη του Αντώνη για την επόμενη μέρα… Θα είναι το λιγότερο αφελής όποιος νομίζει ότι δύο ώρες κουβέντιαζαν μόνο για τις προκλήσεις της Τουρκίας και το τι γίνεται στη γειτονιά μας ή δεν συζήτησαν πώς πάνε οι διαπραγματεύσεις με την «τρόικα».

Γεγονός πάντως είναι ότι εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον τούρκο ομόλογο του, ο Τσίπρας όχι μόνο έβαλε πλάτη, ζητώντας την απόσυρση του «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά έθεσε και το θέμα ότι έπρεπε να ήταν όρος για να γίνει επίσκεψη.

Κανείς δεν αμφιβάλει ότι ο κερδισμένος από το δίωρο τετ α τετ με τον αντιπρόεδρο είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαμένος ο πρωθυπουργός, την άρνηση του οποίου να συναντηθεί με τον Τσίπρα αποδοκίμασε στην πράξη ο Βενιζέλος, υποδεχόμενος στο υπουργείο Εξωτερικών τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στέλνοντας το μήνυμα ότι στα εθνικά θέματα -και μάλιστα σε στιγμές μεγάλης κρίσης- δεν χωρούν τα προσωπικά. Υπάρχουν θεσμοί που δεν λειτουργούν α λα καρτ.

Επειδή στην πολιτική τίποτε δεν αποκλείεται, είναι πολύ πιθανόν ο Βενιζέλος να μετέφερε κάποιο μήνυμα του Σαμαρά στον Τσίπρα. Αν συνέβη και ποιο μπορεί να ήταν θα φάνει στη συνέχεια…


Σχολιάστε εδώ