Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση ο Ρωμανός!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου κατέθεσε την Παρασκευή την τροπολογία (αναμένεται να ψηφιστεί μεθαύριο, Τρίτη) που επιτρέπει την εξ αποστάσεως φοίτηση των κρατουμένων. Κάτι που δεν αποδέχεται ο Ν. Ρωμανός και συνεχίζει την απεργία πείνας ζητώντας να του δοθεί κανονική εκπαιδευτική άδεια. Οι γονείς και ο δικηγόρος του προειδοποιούν για τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχει η υγεία του ύστερα από 28 ημέρες (σήμερα) απεργίας πείνας και επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της Πολιτείας σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης.
Κόμματα και φορείς ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αυταρχισμό, ενώ πυκνώνουν στην επικράτεια οι καταλήψεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αντιδράσεις είναι ακραίες, όπως αυτή της Ένωσης Καθηγητών που στην ανακοίνωσή τους παραλληλίζουν την κυβέρνηση με τη «χούντα» και επιτίθενται ακόμη κι εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έχει καταστήσει σαφές ότι ο νόμος δεν του δίνει το δικαίωμα να παρέμβει στην υπόθεση ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Ν. Ρωμανού. Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημά του να λάβει εκπαιδευτικές άδειες με το σκεπτικό ότι στην περίπτωσή του δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Επιπλέον βάσει του σωφρονιστικού κώδικα για κάτι τέτοιο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ειδικού εφέτη-ανακριτή. Η απάντηση του τελευταίου ήταν αρνητική κρίνοντας απαραίτητη την παραμονή του Ν. Ρωμανού στη φυλακή μέχρι να εκδικαστούν όλες οι εκκρεμείς σε βάρος του υποθέσεις. Σημειώνεται ότι υπάρχουν τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.


Σχολιάστε εδώ