Χειρότερος ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ του ʼ80, λέει το ΚΚΕ

Αυτό θα το κάναμε και σε περίπτωση που κάποια στιγμή βρισκόταν η εργατική τάξη στην εξουσία και είχε λαϊκή εξουσία – διακυβέρνηση, όπου θα δίναμε και εμείς το ”παρών” σε μια τέτοια κυβέρνηση με ένα πραγματικά ριζοσπαστικό, προοδευτικό, ανατρεπτικό πρόγραμμα που θα μας πήγαινε μπροστά. Και τότε τον λαό θα τον θέλαμε στους δρόμους. Πόσω μάλλον με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διότι σήμερα όλα τα σημάδια -θα δούμε βέβαια και πώς θα εξελιχθεί- δείχνουν ότι η σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, το να πάρει δηλαδή τη θέση του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτό το δικομματικό-διπολικό παιχνίδι που παίζεται πάντα τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα μετά τη Μεταπολίτευση, έχει ολοκληρωθεί πλέον».

Για το ΚΚΕ, που -βάσιμα, με την εμπειρία των τελευταίων εκλογών, όπου και έχασε το μισό της εκλογικής του δύναμης προς τον ΣΥΡΙΖΑ- φοβάται νέες απώλειες ή στην καλύτερη περίπτωση ανάσχεση της όποιας ανάκαμψής του κάτω από την προσδοκία των αριστερών ψηφοφόρων για την ανάδειξη μιας αριστερής κυβέρνησης, κύριος στόχος το επόμενο διάστημα θα είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι, σε κάθε τόνο τονίζεται από τα στελέχη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον γίνει ένα κλασσικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και μάλιστα «με πολύ χειρότερους όρους απ’ ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80 ή και αργότερα για ένα διάστημα».

Ξεκαθαρίζουν, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν έχει καν το πρόγραμμα ή τα ριζοσπαστικά συνθήματα και τις θέσεις εκείνης της περιόδου, όπου το ΠΑΣΟΚ είχε πραγματικά ριζοσπαστικά συνθήματα, άσχετα αν δεν τα υλοποίησε, άσχετα αν μετά, ως κυβέρνηση, συνεχώς υποχωρούσε… Οπότε, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας, αν κάνει τέτοιες υποχωρήσεις σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση που είναι τα δύο τελευταία χρόνια, μας κάνει να σκεφτόμαστε τι έχει να συμβεί αύριο, όταν θα είναι κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ