Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

@Δεν βλέπει με καλό μάτι ο Αντώνης Λιβάνης τις κινήσεις του Βενιζέλου για τη δημιουργία νέου κόμματος, της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης, όπου το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια… βούλα στον τίτλο της, συνιστώσα, για να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα τη σημερινή. Στους παλιούς και αγαπημένους του φίλους-συναγωνιστές από τα δύσκολα χρόνια λέει ότι θα είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα του ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να μπει σε όποια άλλη πόρτα ανοίξει. Σαφέστατο το μήνυμα και το τι εννοεί… Σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, φίλων και συνεργατών του «Ανδρέα του», όπως πάντα λέει, για το πώς βλέπει την κίνηση του Βενιζέλου, παραπέμπει στη δήλωση που είχε κάνει το 2007 στην αναμέτρηση Γιώργου Παπανδρέου – Βαγγέλη Βενιζέλου για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έλεγε τα εξής: «Άκομψα και βιαστικά δημιουργήθηκε κρίση στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Ο γέγονε, γέγονε! Τώρα όλοι μαζί, συμπαθούντες, φίλοι, μέλη και στελέχη, καλούμαστε να προστατεύσουμε την ενότητα της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης που εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που ίδρυσε και οδήγησε σε μεγαλειώδη πορεία ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτήν την ενότητα δέχομαι ότι διασφαλίζει και εγγυάται ο Γιώργος Παπανδρέου. Στηρίζω την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

@ Για να μην αγωνιά ο Βαγγέλης, να του πω να μην ανησυχεί. Ο Γιώργος δεν πρόκειται να τον ανατρέψει ούτε θα ρίξει την κυβέρνηση… Τέτοια πράγματα είναι ξένα για τον Παπανδρέου, λένε οι πιο στενοί συνεργάτες του. Και ακόμη διαβεβαιώνουν ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτόν που θα υποδείξουν οι δύο σύμμαχοι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό, όμως, που θα πρέπει να ξεχάσει ο Βενιζέλος είναι να μετράει τον Παπανδρέου ως υποψήφιο στις εκλογές, όποτε γίνουν, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν μετάσχει ως αυτόνομο κόμμα. Το έχει ξεκαθαρίσει. Υποψήφιος της Δημοκρατικής Παράταξης δεν πρόκειται να είναι. Από κει και πέρα παραμένει σταθερός στη θέση του, όπως την περιγράφει στην πρόταση που έστειλε στον Βενιζέλο. Συνέδριο με οργάνωση από μηδενική βάση, με συνέδρους όχι διορισμένους, αλλά ψηφισμένους από τα νέα μέλη που θα εγγραφούν. Ξεκαθαρίζει και κάτι ακόμη. Ότι μπορεί να μη θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός.

@ Και ο Γιάννης Ραγκούσης με τον Γιώργο συστρατεύεται πάλι. Καθώς θεωρεί ότι η πρωτοβουλία Παπανδρέου είναι η μόνη εφικτή και ρεαλιστική κατεύθυνση που οδηγεί στη γέννηση ενός σύγχρονου και προοδευτικού «Νέου ΠΑΣΟΚ».

@ Και το όνομα αυτής, ΑΚΤΙΔΑ. Μιλάω για την κίνηση που έχουν ξεκινήσει συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τη στρατηγική, τις επιλογές και το στήσιμο νέου μαγαζιού από τον Βενιζέλο, με το όνομα Δημοκρατική Παράταξη, που το θέλει διά ιδίαν χρήση. Επικεφαλής της ΑΚΤΙΔΑΣ είναι ο Χρ. Σπίρτζης, ο Γιώργος Καββαθάς, ο Σπύρος Παπασπύρου, ο Τάκης Κορμάς, η Τάνια Καραγιάννη και άλλοι πολλοί. Άτομα από όλους τους χώρους, με μια διαδρομή στην οποία δεν έχει κανείς να προσάψει τίποτε. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν γίνει συσκέψεις σε όλη τη χώρα. Τρία είναι τα στοιχεία που αποτελούν τον πυρήνα της κίνησης: δημοκρατικός χώρος, ριζοσπαστικοποίηση και αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Άλλος ένας πονοκέφαλος για τον Βενιζέλο.


Σχολιάστε εδώ