Δωροδοκίες εφάμιλλες με εκείνες του 1965
Μυρίζαμε -η οσμή ήταν διαπεραστική- ότι το ατυχές (ή ευτυχές) πρόσωπο της προσφοράς θα ανήκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ) και κάναμε διάνα. Όντως, επρόκειτο για βουλευτή των ΑΝΕΛ, την κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου. Η επιλογή της υπήρξε αυτόχρημα ΣΑΤΑΝΙΚΗ. Διότι έχει τέσσερα παιδιά. Γεγονός που ήξερε το άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του Σαμαρά και ο ίδιος φυσικά ο Σαμαράς. Θα τσιμπήσει, σκέφτηκαν, για να εξασφαλίσει οικονομικά τα παιδιά της. Δεν τσίμπησε, όμως. Και αυτό επειδή, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, υφίστανται και αδιάβλητοι βουλευτές που κοσμούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Θυμίζω ότι το 1965 η χώρα μας διέθετε Βασιλευομένη Δημοκρατία. Με έναν βασιλιά, τον Κωνσταντίνο, ο οποίος ήθελε να ελέγχει απολύτως την πολιτική ζωή του τόπου μας και κυρίως το στράτευμα. Έτσι, στις 15 Ιουλίου του 1965 εξανάγκασε σε παραίτηση τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, ύστερα από ανταλλαγή πέντε σκληρότατων επιστολών. Έναν πρωθυπουργό που τον Φεβρουάριο του 1964 είχε κερδίσει τις εκλογές με 52,72% και είχε εκλέξει 171 βουλευτές.
«Τα Ιουλιανά» -έτσι αποκαλούσαμε την περίοδο εκείνη- τα έζησα από πρώτο χέρι. Παρακολουθούσα από τα βραχάκια του Ηρωδείου την «Αΐντα» του Βέρντι, όταν στο μεγάλο διάλειμμα της παράστασης ακούστηκε από ένα τρανζιστοράκι η είδηση ότι ορίστηκε πρωθυπουργός ο Νόβας. Οι πιο πολιτικοποιημένοι από μας εγκαταλείψαμε την εξαίρετη όπερα του Βέρντι και χυθήκαμε στους δρόμους έξαλλοι. Σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας που περιηγηθήκαμε πατούσαμε πάνω σε εκατομμύρια χαρτάκια που διαλαλούσαν τη… χαρμόσυνη είδηση! Όλα ήταν προετοιμασμένα, δηλαδή, και χωρίς ψηφοφορία στη Βουλή σε πρώτη φάση.
Από τότε οι διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων -μια δυο φορές και εκατοντάδων χιλιάδων- οπαδών της Ένωσης Κέντρου και της ΕΔΑ έκαναν θραύση, με καθημερινές συγκρούσεις με αφιονισμένους αστυνομικούς. Ο Κωνσταντίνος προετοίμαζε πραξικόπημα των στρατηγών υπό τον Σπαντιδάκη και του την έφεραν οι συνταγματάρχες του Παπαδόπουλου, αναγκάζοντάς τον να την κοπανήσει για τη Ρώμη. Μετά την πτώση της δικτατορίας τού την έφερε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πείθοντας τον αφελέστατο πρώην άνακτα να μην έρθει στην Ελλάδα πριν από το δημοψήφισμα!
Εφέτος συμπληρώθηκαν αισίως 49 χρόνια από «τα Ιουλιανά» και η ιστορία επιχειρείται να επαναληφθεί ερήμην του λαού και μη υπάρχοντος ανωτάτου άρχοντος κληρονομικώ δικαίω ως φαρσοκωμωδία. Το λίαν ευχάριστο είναι ότι αυτή τη φορά -όλη η Ελλάδα βοά για το αποτολμούμενο ανοσιούργημα- θα υπάρξουν παραιτήσεις, τουλάχιστον εξευτελιστικές υπαναχωρήσεις, ίσως μάλιστα και συλλήψεις των υπαιτίων.
Η Δικαιοσύνη αγρυπνά σε υψηλότατο επίπεδο. Να ανασυρθεί από το αρχείο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη μετά τις καταγγελίες της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου ότι προσπάθησαν να χρηματίσουν τόσο εκείνη όσο και τον βουλευτή Παναγιώτη Μελά. Μ’ έναν σμπάρο, δηλαδή, ΔΥΟ τρυγόνια!
Ο Πάνος Καμμένος είναι ένας τίμιος άνθρωπος και σοβαρός πολιτικός, ο οποίος, εργαζόμενος σκληρά και μεθοδικά, βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πατρίδας του. Και αυτό, παρά το ότι πολεμιέται ανηλεώς από τα πάσης φύσεως συστημικά μέσα που δεσπόζουν στη χώρα μας. Είναι εκείνος που ορθότατα συμβούλευσε τη Σταυρούλα Ξουλίδου να μη βγάλει άχνα απ’ το στόμα της πριν την ειδοποιήσει, ώστε να πιάσουν στα πράσα τον δωροδόκο.
Ιδού τώρα χωρίς σχόλια -τα θεωρώ εντελώς περιττά- η κατά λέξη εμπεριστατωμένη δήλωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη, με την οποία θα ολοκληρώσω το σημερινό άρθρο: «Με αφορμή καταγγελία της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή ”Παρεμβάσεις” του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίστηκε με την 4265/13.10.2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ’ άρθρο 43 παράγραφος 5 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σάς διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου».