Τσουνάμι οι κατασχέσεις…

Μόνο από το ΙΚΑ, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, υπήρξαν 21.065 εντάλματα, κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας και πλειστηριασμοί! Το «τσουνάμι» των εισπρακτικών μέτρων «θέριεψε», μάλιστα, ξανά, μόλις μπήκε το φετινό φθινόπωρο και, όπως όλα δείχνουν, με τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ να «σφυρίζουν αδιάφορα», θα συνεχιστεί μέχρι… τελικής πτώσεως ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας. Συγκεκριμένα, μόνο τους πρώτους δύο μήνες της φθινοπωρινής περιόδου, από το ΙΚΑ έγιναν 27 κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, 1.823 κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων και 104 πλειστηριασμοί!

Αναλυτικότερα, από την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΑΟ, τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΙΚΑ έχουν πραγματοποιηθεί 7.054 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, 827 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, 1.091 πλειστηριασμοί ενώ έχουν εκδοθεί και 12.093 εντάλματα κατασχέσεων.

Στην εντατική ο ΟΑΕΕ…

Σε κατάσταση διασωλήνωσης στην εντατική «κρατά» τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) η κυβέρνηση, σχεδιάζοντας, στην περίπτωση που δεν γίνουν πρόωρες εκλογές, την ένταξη του εν λόγω φορέα κάτω από τη σκέπη ενός άλλου ταμείου κύριας ασφάλισης και συγκεκριμένα του ΙΚΑ! Η «μαύρη τρύπα» που παρουσιάζει ο ΟΑΕΕ για το 2015 δεν αφήνει περιθώρια σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2015 προβλέπει έλλειμμα της τάξης των 546 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται, τελικά, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους να φτάσει κοντά στο 1 δισ. ευρώ! Το δεδομένο αυτό έρχεται να επιβαρύνει την κατάσταση στον ΟΑΕΕ, η «μαύρη τρύπα» του οποίου για το τρέχον έτος ανήλθε στα 298,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα συνολικά έσοδα του ΟΑΕΕ για το 2015 προϋπολογίζονται στα 4,258 δισ. ευρώ.

Από αυτά, 1,483 δισ. ευρώ (ποσοστό 35%) θα δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα έξοδα του ΟΑΕΕ για τον επόμενο χρόνο φαίνεται ότι θα φτάσουν στα 4,803 δισ. ευρώ. Μάλιστα, μετά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων, το σύνολο των εσόδων από εισφορές εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 1,395 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες για συντάξεις θα ανέλθουν στα 3,838 δισ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ