Την άνοιξη «βλέπει» εκλογές το ΚΚΕ

Η παραπάνω αποστροφή του Δ. Κουτσούμπα σε τηλεοπτική συνέντευξη δείχνει ξεκάθαρα το στίγμα του Περισσού στην πορεία προς τις εκλογές, τις οποίες βλέπουν να γίνονται την άνοιξη, αφού εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να μην συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο ΚΚΕ έχουν την πείρα και των τελευταίων βουλευτικών εκλογών όπου έχασαν τη μισή τους εκλογική δύναμη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του πείστηκαν από το κάλεσμα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου βασικός άξονας της στρατηγικής τους είναι η συνεχής αποδόμηση του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Τα στελέχη του κόμματος ξέρουν ότι, εάν θα έχουν απώλειες στις εκλογές αυτές, θα είναι προς την Κουμουνδούρου και για αυτό πυκνώνουν τις επιθέσεις προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο φαίνεται με βάση και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων ότι κατευθύνονται αρκετοί αριστεροί ψηφοφόροι, όχι μόνο του ΚΚΕ αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «… μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το έναυσμα και το πράσινο φως, το οποίο ακολουθήθηκε από συνεχείς “κωλοτούμπες” της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι και σε θέσεις που τουλάχιστον είχε ως προγραμματικά ντοκουμέντα ή τις έλεγε ως συνθήματα». Μάλιστα το ΚΚΕ κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις διάφορες επαφές που κάνουν τα στελέχη του, αναλαμβάνει δεσμεύσεις «απέναντι στον ΣΕΒ, στο ΔΝΤ, στην Κομισιόν, στην ΕΚΤ, απέναντι σε μια σειρά από μεγάλα συμφέροντα»…

«Και φανταστείτε», είπε ο Δ. Κουτσούμπας, «ότι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει, δηλαδή είναι σε συνομιλία με δυνάμεις που είναι αντίθετες με τα λαϊκά συμφέροντα, με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τώρα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση, οπότε μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα κάνει ως κυβέρνηση».


Σχολιάστε εδώ