Τα κοράκια / funds παραμένουν στη γωνία

Όπως, κυρίες και κύριοι του οικονομικού ρεπορτάζ, επιχειρείτε να πιστώσετε τις λίγες επιτυχίες της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στον κ. Λαζαρίδη, έτσι θα έπρεπε να κάνετε και με τις πολλές αποτυχίες που φέρουν τη σφραγίδα του! Καλώς ή κακώς, αρέσει δεν αρέσει, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται μεταξύ αυτών που καταγράφουν τις χειρότερες αποδόσεις παγκοσμίως, γεγονός που δεν πρέπει να το ρίχνετε μόνο στο πολιτικό ρίσκο.

***

Και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε! Ποιες είναι ακριβώς οι επιμέρους πρόσθετες αμοιβές που λαμβάνουν οι Αττικές Διαδρομές AE από την Αττική Οδό; Και δεν αναφερόμαστε τόσο σε αυτές της εμπορικής είσπραξης διοδίων, όσο σε εκείνες που έχουν να κάνουν με τις αποκαταστάσεις καθυστέρησης.

***

* Ποιος νομικός συνέταξε την ανακοίνωση της Axon, που υπέγραψε ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου κ. Λιακουνάκος; Ο εμφανής δικηγόρος του επιχειρηματία ή ο αφανής πολιτικός – υπουργός – νομικός που συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις; Εμείς πιστεύουμε ο δεύτερος, καθώς διακρίνουμε μια εμμονή στο «…ουδέποτε ενεπλάκη σε παράνομες συναλλαγές με πολιτικά πρόσωπα…».

* Ποια η σχέση γνωστού ξενοδόχου με τις πρόσφατες καρατομήσεις σε κρατικούς φορείς; Τι γνωρίζει για την υπόθεση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος πήγε να θίξει μια σοβαρή υπόθεση και βρέθηκε χαμένος;

* Ξένα μεγάλα funds έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για ακίνητα στη χώρα μας, όμως θέλουν να τα αγοράσουν μαζικά και σε εξευτελιστικές τιμές. Ήδη μέσα στην εβδομάδα τα email πάνε κι έρχονται και οι πιέσεις να ανοίξουν οι πλειστηριασμοί είναι αφόρητες.

* Το πρόβλημα βέβαια είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς όρισε έναν άκαπνο υπουργό Ανάπτυξης που δεν γνωρίζει τα προβλήματα σε βάθος, άρα χρειάζεται χρόνο σε μια περίοδο πολύ μεγάλων πιέσεων από το εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο όμως δουλειά δεν γίνεται. Πολύ περισσότερο τώρα που η κατάσταση στα ακίνητα μυρίζει μπαρούτι. Στον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης πάντως προβλέπεται ακόμα και η μονομερής δράση, καθώς οι κατασχέσεις ακινήτων εντός της προεκλογικής περιόδου είναι θηλιά στον λαιμό.

* Μαθαίνουμε πως ελέγχεται η χώρα μας από την ΕΕ, μαζί με άλλες του ευρωπαϊκού Νότου, για κατασπατάληση πόρων ως προς τη φύλαξη των συνόρων. Μυριζόμαστε ότι πάλι περικοπές θα γίνουν. Την ίδια ώρα ο προϋπολογισμός της ΕΕ δεν ψηφίστηκε με την πρώτη, γεγονός που δείχνει πως οι βόρειες χώρες και πάλι θέτουν βέτο ως προς τα χρήματα που απαιτεί ο Νότος.

* Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την προσπάθεια να ορίζονται ως Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας ακόμα και διαμερίσματα. Μαθαίνουμε λοιπόν πως συνεργάτες του κ. Βορίδη επιδιώκουν να περάσουν χωρίς προϋποθέσεις τον ορισμό μικρών ιατρείων ως τέτοιου είδους μονάδες μόνο και μόνο επειδή έχουν σχέσεις με τέτοια μικροεπεμβατικά κέντρα. Πρόκειται για μια πλήρη ανατροπή παλιότερου νόμου που θα δημιουργήσει περιστατικά ανάλογα με της 15χρονης κοπέλας που πέθανε ύστερα από μικροεπέμβαση στα δόντια της στην Αλβανία. Μάλιστα, λέγεται ότι συγκεκριμένος γραμματέας του υπουργείου Υγείας φθάνει στο σημείο να «παίρνει γραμμή» από ιατρείο πρώην πασόκου βουλευτή στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ο οποίος «δίνει τα… ρέστα του» για να περάσει αυτή η ρύθμιση. Ο εν λόγω ιατρός -πρώην βουλευτής- είναι οφθαλμίατρος και κατάγεται από την Ηλεία.

* Σφιγμένος παρουσιάστηκε στην πρόσφατη πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της
Eurobank Χρήστος Μεγάλου. Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως σε πολλές ερωτήσεις, ενώ σε γενικές γραμμές απέδωσε μια πολύ θετικότερη από την πραγματική εικόνα για τα πράγματα και τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα. Πάντως η διοίκηση της τράπεζας έχει αποφασίσει επικοινωνιακή αντεπίθεση καθώς διαβλέπει αρνητικές
εξελίξεις.


Σχολιάστε εδώ