Στη Βουλή το Ελληνικό!

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ και επειδή μια τόσο σημαντική υπόθεση προωθείται με ύποπτη μυστικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με πέντε βουλευτές που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Νάντια Βαλαβάνη, Νίκο Βούτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ζητάει να κατατεθούν στη Βουλή:

α) Η σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development. β) Τα σχετικά με τον έλεγχο της νομιμότητας της σύμβασης πρακτικά των αποφάσεων του Zʼ Κλιμακίου και του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. γ) Τα πρακτικά του ΔΣ ή/και της γενικής συνέλευσης του ΤΑΙΠΕΔ.

Επίσης ερωτούν οι πέντε βουλευτές τον υπουργό Οικονομικών αν έχει ζητηθεί, και από ποιον εκ των νομικών συμβούλων της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, νομική γνωμοδότηση (Legal Οpinion) τόσο για την δανειοδότηση της επένδυσης όσο και για τo καθεστώς της διαδικασίας του διαγωνισμού και ακόμη αν έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Πιστοποιητικό Εκκαθάρισης» (Certificate of Clearance) και γιατί η χορήγησή του δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για το ενεργό της σύμβασης.


Σχολιάστε εδώ