Στα ενδότερα των ομάδων

=Ο άλλοτε πανίσχυρος Θωμάς Μητρόπουλος, ωστόσο, υιοθετούσε τη ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και έλεγε ότι «τα θαύματα κρατάνε δύο μέρες». Τη χρησιμοποίησε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη σύμπλευση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα και 12 ομάδων του
επαγγελματικού ποδοσφαίρου κατά της ΕΠΑΕ.

=Στην πράξη η ρήση αποδείχθηκε σωστή και ίσως το ίδιο συμβεί και τώρα, μια και κάποιοι θεωρούν δεδομένη τη σταδιακή εκτόνωση της έντασης. Με τη διαφορά ότι στην τωρινή διαμάχη έχουμε να κάνουμε με δύο παράγοντες και επιχειρηματίες που, λόγω
ιδιοσυγκρασίας, αποκλείεται να κάνουν πίσω.

=Εκτός των άλλων και επειδή δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και παράλληλα οι εταιρείες τους «παίζουν» στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Άρα, η
επικράτηση του ενός ή του άλλου θα πάρει διεθνείς διαστάσεις και επειδή το γνωρίζουν, θα τραβήξουν το σχοινί μέχρι το τέλος.

=Επειδή μας αρέσει να αποκαλύπτουμε πράγματα που προσπερνούν οι περισσότεροι, ή αποφεύγουν τεχνηέντως, θα προχωρήσουμε σε μια προσέγγιση όσων ειπώθηκαν ή γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες από τους δύο πρωταγωνιστές ή τις ομάδες τους. Ίσως να μην πάρουμε ποτέ τις απαντήσεις αλλά και μόνο η υποβολή των ερωτημάτων μπορεί να διευκολύνει τη σωστή διερεύνηση της υπόθεσης.

=Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης όταν έπεσε θύμα ενέδρας στον Κολωνό ο Χριστόφορος Ζωγράφος. Δύο άγνωστοι τού επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο πρόσωπο, στο χέρι, στο σώμα, στα πόδια και στο κεφάλι.

=Την επομένη ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας και αποκάλυψε ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ είχε δεχθεί τηλεφωνικές απειλές από τον Δημήτρη Μελισσανίδη επειδή αρνήθηκε να ορίσει τους διαιτητές που επιθυμούσε στον
αγώνα Παναχαϊκή – ΑΕΚ. Επίσης αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ότι παρόμοια συμπεριφορά επέδειξε ο νικαιώτης επιχειρηματίας και απέναντι στον Γιώργο Σαρρή, στον οποίο φέρεται να προανήγγειλε και την αναβολή της αναμέτρησης επειδή δεν του έγινε το χατίρι.

=Τα πρώτα ερωτήματα δημιουργούνται για τα λεγόμενα του Μαρινάκη. Αναφέρουμε μερικές απορίες επιγραμματικά: Πού γνώριζε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για τα τηλεφωνήματα που έγιναν σε Ζωγράφο και Σαρρή, πώς ήξερε ποιους διαιτητές ζήτησε ο Μελισσανίδης, από ποιον έμαθε ποιοι ορίστηκαν από τη στιγμή που δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα αλλά και επίσης για ποιον λόγο απευθύνθηκε ο παράγοντας της «Ένωσης» στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, αφού υποτίθεται πως τους ορισμούς έκανε ο Χιου Ντάλας.

=Πρόκειται για σημαντικά ερωτηματικά που μπορούν να διαφοροποιήσουν πλήρως την οπτική ματιά που χρησιμοποιεί ο καθένας για να βρει την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Είναι ουσιαστικά ερωτήματα, αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα αφορά την αδιαφορία των Σαρρή και Ζωγράφου μπροστά στις απειλές, τις οποίες όφειλαν να καταγγείλουν στις αστυνομικές αρχές και στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

=Πάμε τώρα στις καταγγελίες που έκανε ο Μελισσανίδης. Οι περισσότερες ήταν πολύ σοβαρές για να περάσουν στο ντούκου από τα αρμόδια κρατικά όργανα.

=Ξέρει κάτι ο παράγοντας της ΑΕΚ και επιχείρησε να συνδέσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τις παλαιότερες επιθέσεις σε στελέχη της διαιτησίας και δημοσιογράφους; Αν γνώριζε, γιατί σιωπούσε τόσο καιρό και δεν κατέθετε τα στοιχεία του στον αθλητικό Εισαγγελέα ή ακόμα και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

=Ο Μελισσανίδης κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον Ζωγράφο μετά την επίθεση στον τελευταίο, αλλά και με τον Σαρρή. Πώς γνώριζε ο παράγοντας της ΑΕΚ με ποιον μίλησε τηλεφωνικά ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ χωρίς να έχουν ανοίξει τα τηλέφωνα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες;

=Επίσης προσπάθησε να εμπλέξει τον Μαρινάκη σε χειραγώγηση αγώνων και, μάλιστα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ματς και υποστήριξε ότι παίχθηκαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό. Πώς το γνώριζε, από ποιον το έμαθε και γιατί δεν προσκόμισε έγκαιρα τα στοιχεία τον Εισαγγελέα;

=Πάμε τώρα και στην απάντηση από την πλευρά του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν να ασχοληθούν με τα ουσιαστικά ερωτήματα που έθεσε ο Μελισσανίδης και αρκέστηκαν απλά να προαναγγείλουν την άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

=Για όσα καταλόγισε ο Νικαιώτης δεν είπαν κουβέντα, αν και οι οπαδοί τους περίμεναν να ακούσουν κάποια επιχειρήματα για να μπορούν να απαντούν στους φίλους τους στο διαδίκτυο και στα στέκια που συχνάζουν. Διότι από το βράδυ της Πέμπτης η συζήτηση άνοιξε και, μάλιστα, στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε κανονικός πόλεμος και από τις δύο πλευρές.

=Προανήγγειλε, βέβαια, ο Μαρινάκης την προσφυγή στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά οι αλληλομηνύσεις ελάχιστα ενδιαφέρουν, αφού θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν, δηλαδή, καταλήξουν κάποια στιγμή οι δύο διάδικοι στα δικαστήρια, διότι παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι δίκες που επιζητούν και οι δύο.

=Μια άλλη λεπτομέρεια που δημιουργεί απορίες είναι η αποκάλυψη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις συναντήσεις του Μελισσανίδη με γνωστό δημοσιογράφο.

Οι «ερυθρόλευκοι» λένε ότι υπάρχουν και φωτογραφίες που βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

=Πώς μπορούν να έχουν φωτογραφίες από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό χώρο, από εκείνους που θεωρούνται απροσπέλαστοι; Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι και οι δύο πλευρές δημιούργησαν πολλά
ερωτηματικά στους ουδέτερους.

=Εξίσου πολλά ερωτηματικά προκαλούν και οι αποφάσεις του Σαρρή για διάφορα θέματα όπως το διαζύγιο με τον Κλαούντιο Ρανιέρι και το ψαλίδι στις αρμοδιότητες του Χιου Ντάλας. Με αποκορύφωμα την ανάθεση των ορισμών στους Έλληνες που αποτελούν την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και οι οποίοι τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους έπειτα από τις διαμαρτυρίες για τις υποδείξεις του Ανδρέα Παππά στον αγώνα Παναιτωλικός – Ολυμπιακός.


Σχολιάστε εδώ