Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ περνούν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι κόβονται

Αυτή τη στιγμή περνούν από το μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου μια σειρά από στελέχη που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και να μετέχουν στα ψηφοδέλτιά του, ενώ υπάρχει επικοινωνία με μια σειρά στελεχών που έχουν αποχωρήσει και από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Παππάς (διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα), ο επίσης στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης συνιστούν, τρόπον τινά, μια «τριανδρία» που είναι σε επαφή με όλα αυτά τα στελέχη ενώ ταυτόχρονα «σταθμίζουν» τις πιθανότητες συμμετοχής τους στα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε «διαβουλεύσεις» και συζητήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι υπάρχει κατ’ αρχάς θετική γνώμη για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μιας σειράς από στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, που τελούν, βέβαια, υπό την τελική έγκριση της ηγεσίας και των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Κρίτων Αρσένης (ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ), ο Θ. Παραστατίδης, η Μ. Θεοχάρη, ο Μ. Μπόλαρης, ο Σ. Εμινίδης, ο Α. Γικόνογλου, η Μ. Κυριακοπούλου κ.ά. Λίγο πιο περίπλοκη κατέστη το τελευταίο διάστημα η περίπτωση του Π. Μουτσινά, που αν και στήριξε τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς με την πρόσφατη δήλωσή του περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για την ώρα φαίνεται να υπάρχουν ενστάσεις για τη Θ. Τζάκρη αλλά και για τον Οδ. Βουδούρη, παρότι ο τελευταίος ήταν επίσημα υποψήφιος περιφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ πιο έντονες είναι οι αντιδράσεις για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Μιλένας Αποστολάκη. Προβληματισμούς, κυρίως στη βάση, φαίνεται να δημιουργεί και η περίπτωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, όπως και η περίπτωση της προερχομένης από τους ΑΝΕΛ Ρ. Μακρή.

Περίπτωση ειδικού χειρισμού, με την οποία ασχολείται προσωπικά ο πρόεδρος του κόμματος, είναι και αυτή της Λούκας Κατσέλη, η οποία έχει προσωπική επαφή με όλη την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει συμπορευτεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ακόμα, ενώ αναγνωρίζονται και οι γνώσεις της στην οικονομία.

Επίσης, ειδική περίπτωση θεωρείται και ο Νίκος Κοτζιάς που υπήρξε σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, όμως πήρε αποστάσεις και άσκησε κριτική από τις πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του.


Σχολιάστε εδώ