Η συμμαχία των πέντε οδηγεί σε συσπείρωση του Ολυμπιακού

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κρατάει κάποιες αποστάσεις, αλλά όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο «δικέφαλος» του Βορρά μαζί με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Παναιτωλικό, τη Νίκη Βόλου και την Ξάνθη συγκροτούν ένα γκρουπ έξι ομάδων που μπορεί και επηρεάζει αρκετές ακόμα κυρίως στη Φούτμπολ Λιγκ. Την ίδια ώρα, όμως, συσπειρώνονται και όσοι βλέπουν με καλό μάτι τις κατά καιρούς συνεργασίες τους με τον Ολυμπιακό. Η κίνηση του ΟΦΗ να χτυπήσει ευθέως τον Παναθηναϊκό στην αυριανή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας μοιάζει να απολαμβάνει την έγκριση των «ερυθρολεύκων» μιας και όλη στην πιάτσα γνωρίζουν τις εξαιρετικές σχέσεις του Μάνθου Πουλινάκη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πέρασαν, βέβαια, από σαράντα κύματα το τελευταίο διάστημα, αλλά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αποκαταστάθηκε πλήρως η ηρεμία μεταξύ των δύο παραγόντων, η φιλία των οποίων χρονολογείται από την προηγούμενη δεκαετία και πριν από την ανάμειξη του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.

Παίζει και ο Μποροβήλος

Η προσπάθεια για την εκλογή νέου προέδρου θα δείξει σε μεγάλο βαθμό και τις ισορροπίες στη Σούπερ Λίγκα. Στην κούρσα φέρεται να έχει ήδη μπει ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος το έφερε βαρέως ότι τον έκοψε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός και παράλληλα τον άδειασε ο Ολυμπιακός. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν αυτή τη φορά τον προτείνουν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στο ενδεχόμενο να προκαλέσουν και κάποιες ρήξεις μεταξύ των υποστηρικτών τους μια και στην πιάτσα ακούγεται ότι ο Γιώργος Σπανός δεν βλέπει και με τόσο καλό μάτι ενδεχόμενη υποψηφιότητα από παράγοντα του Αστέρα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, μπορεί να παίξει και ο πρόεδρος του Ατρόμητου για τη διαδοχή του Τάκη Αγραφιώτη. Εδώ, πάντως, οφείλουμε να καταγράψουμε και τις διαρροές από κάποιες ομάδες ότι «δεν μπορούμε εμείς να χορεύουμε στον ρυθμό του Αλαφούζου και γι’ αυτό πρέπει να ζητήσουμε από τον πρόεδρο να ανακαλέσει την παραίτησή του». Το ερώτημα είναι αν έχει τη διάθεση ο Αγραφιώτης να παραμείνει, διότι, εκτός από τον Αλαφούζο, φέρεται να βλέπει με μισό μάτι και τον Γιάννη Βρέντζο.

Και επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, ο Γιώργος Σαρρής αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει η ΕΠΟ τη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Με ένα σκεπτικό. Να καλύψει τις απώλειες εσόδων από την κακή πορεία της Εθνικής ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα υπάρξει ρήξη στις σχέσεις των ΠΑΕ με την Ομοσπονδία, αλλά εάν συμφωνήσει ο Ολυμπιακός, λογικά η προσπάθεια του Σαρρή θα στεφθεί με επιτυχία. Οπότε μπαίνουμε σε εβδομάδα εξελίξεων, ενδεχομένως και επιστροφής στη δράση με έλληνες ή ξένους διαιτητές.


Σχολιάστε εδώ