Η Σοφία κοντά στα παιδιά της «Ελπίδας»

«Με συγκινεί βαθιά το γεγονός πως ταξιδέψατε στη χώρα μας για να επισκεφθείτε το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο. Βρίσκεστε ανάμεσά μας με πολλή αγάπη για τα παιδιά, για να τους συμπαρασταθείτε και να μοιραστείτε μαζί τους μερικές στιγμές που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Αυτό και μόνο φανερώνει την ευγένεια και το μεγαλείο της ψυχής σας».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» τη βασίλισσα της Ισπανίας, τη δική μας Σοφία, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Και αναφερόμενη στο φιλανθρωπικό έργο της πρόσθεσε:

«Σας υποδεχόμαστε ως μια ξεχωριστή φίλη και υποστηρίκτρια της “ΕΛΠΙΔΑΣ”, αλλά και ως μια εξέχουσα προσωπικότητα στη διεθνή σκηνή, καθώς το ανθρωπιστικό σας έργο και η βαθιά σας ευαισθησία για τον συνάνθρωπο είναι παγκοσμίως γνωστά.

Ολόκληρη η πορεία σας είναι μια διαδρομή αλληλεγγύης και προσφοράς. Μέσα από το ”Queen Sofia Foundation” έχετε προσφέρει ανακούφιση σε παιδιά, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Από το 2002 το έργο σας για την αντιμετώπιση του Alzheimer, που οδήγησε στην ίδρυση του Κέντρου Alzheimer στην Ισπανία το 2007, ήταν μια πρωτοβουλία που χάρισε την ελπίδα, ενίσχυσε την έρευνα για την έγκαιρη διάγνωση, χάρισε μέσα από ειδική εκπαίδευση μια νέα, πιο ανθρώπινη διάσταση στη σχέση μεταξύ ασθενή με την οικογένειά του αλλά και με το νοσηλευτικό προσωπικό».


Σχολιάστε εδώ