Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Παρά ταύτα ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για ν’ αλλάξει το κλίμα, ν’ ανακάμψει η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι στο μεταξύ θα συμβούν ορισμένα πράγματα. Πρώτο και βασικό να υπάρξει μια αξιοπρεπής συμφωνία με την «τρόικα» χωρίς νέα μέτρα και δεύτερο, αλλά κρίσιμο το πρόσωπο που θα προταθεί για Πρόεδρος να είναι υψηλής αποδοχής από τα κόμματα και τον ελληνικό λαό. Να είναι ένα σύμβολο.

Η Ντόρα ετοιμάζεται…

Πληροφορίες που φτάνουν τελευταία στο Μέγαρο Μαξίμου (τους) επιβεβαιώνουν όλα όσα μέχρι πρότινος συζητούνταν ως φήμες. Ότι η Ντ. Μπακογιάννη κινείται δημόσια, αλλά κυρίως παρασκηνιακά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα. Ότι στις συνομιλίες που έχει με βουλευτές, δημοσιογράφους, οικονομικούς παράγοντες προβλέπει -εκτός… απροόπτου- βαριά ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Οπότε, κατά την εκτίμησή της, θα ανοίξει θέμα αλλαγής ηγεσίας. Η κινητικότητα της κ. Μπακογιάννη έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο επιτελείο του πρωθυπουργού, όχι όμως σε σχέση με τις… ηγετικές φιλοδοξίες της, αλλά διότι με την… επιχειρηματολογία της ενισχύει το κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας που ούτως ή άλλως επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

* Η δήλωση του Π. Μελά ότι, αν συμφωνεί με το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα το ψηφίσει δεν αποτέλεσε αυτό που λέμε τη… μεγάλη έκπληξη. Το όνομά του συζητιόταν εδώ και εβδομάδες, περιλαμβάνεται άλλωστε στον κατάλογο που έχουν φτιάξει στη Λ. Συγγρού με τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αναμένεται να συνταχθούν με την πλειοψηφία. Οι… υπόλοιποι που ακούγονται είναι οι Π. Χαϊκάλης, Τ. Κουίκ και Έλ. Κουντουρά, αν και λένε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν για Πρόεδρο. Μένει να δούμε αν θα παραμείνουν αμετακίνητοι ως το τέλος ή θα… επιβεβαιωθούν στη
Λ. Συγγρού.


Σχολιάστε εδώ