65 CD με μεγαλοκαταθέτες!

Τα στοιχεία θα τα επεξεργαστούν στελέχη του ΣΔΟΕ, που θα ελέγξουν μία μία όλες τις κινήσεις των λογαριασμών. Θα ξεκινήσουν από το αν τα χρήματα προέρχονται από εισοδήματα που έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί, αν δηλαδή είναι «μαύρο χρήμα», και στη συνέχεια θα ελέγξουν όλη τη διαδρομή των εν λόγω καταθέσεων και, φυσικά, το αν τα χρήματα αυτά πήγαν σε παράνομες δραστηριότητες.

Ο χρόνος που θα χρειασθεί για να διαπιστωθεί η νομιμότητα ή μη των καταθέσεων θα είναι πολύς, λόγω και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ, το οποίο μάλιστα αποδυναμώθηκε περισσότερο με την… εξυπνάδα του πρώην, πλέον, γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη να μεταφέρει τον προληπτικό έλεγχο στις Εφορίες, με αποτέλεσμα να έχουν ελαχιστοποιηθεί οι έλεγχοι. Μάλιστα, με τη λήξη του ωραρίου δεν γίνεται κανένας έλεγχος και η φοροδιαφυγή κάνει πάρτι μέχρι τα ξημερώματα…

Με τον κάβουρα η λίστα Λαγκάρντ

Από την άλλη πλευρά, ο έλεγχος των 2.062 που φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ δεν πάει ούτε σημειωτόν. Μόνο για τους 20 έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και μέσα στις επόμενες μέρες τελειώνει ο έλεγχος για άλλους 40! Με δεδομένο ότι τη λίστα Λαγκάρντ την είχε παραλάβει τον Σεπτέμβριο του 2010 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από τον τότε πρέσβη μας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη, στον οποίο είχε δοθεί επίσημα από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, χρειάσθηκαν τέσσερα χρόνια για να ελεγχθούν 60 από τους 2.062, που σημαίνει ότι θα χρειασθούν… 40 χρόνια για τον έλεγχο των υπολοίπων 2.000! Και το Δημόσιο θα έχει χάσει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.

Από τους 40 που ελέγχθηκαν κάποιοι είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, όπως παιδιά γνωστού μεγαλοεκδότη. Και είναι πολύ πιθανό, για να μην πούμε σίγουρο, η πολυετής καθυστέρηση στο… ξεσκόνισμα της περιβόητης λίστας να οφείλεται στο ότι πολλοί από τους 2.062 είναι άνθρωποι του οικονομικού, εκδοτικού και πολιτικού κατεστημένου.


Σχολιάστε εδώ