Στο ίδιο «καζάν-καζάν(ι)» δεν βράζουμε

Αποκλιμάκωση;

Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται να συνομιλήσει με την Τουρκία όταν αυτή έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και απειλεί με τη χρήση των όπλων.

Με ποια λογική η κυβέρνηση θέλει αυτήν τη συνάντηση, όταν την ίδια ώρα το ερευνητικό σκάφος «Barbaros», συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, πραγματοποιεί σεισμογραφικές έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και η παράνομη τουρκική NAVTEX, που δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές νοτίως του νησιού, είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου;

Εμείς εδώ με τον… Κεμάλ

Τιμήθηκε και φέτος στην Κομοτηνή η 76η επέτειος από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ. Η κεντρική εκδήλωση έγινε στο τουρκικό προξενείο. Κόσμος και ντουνιάς -οι γνωστοί άγνωστοι δηλαδή- παραβρέθηκαν στο μεγάλο γεγονός.

Συγκεκριμένα, οι υποπρόξενοι Αλπέρ Ατάκ και Μουράτ Ερτάς υποδέχτηκαν -μια και ο νέος πρόξενος δεν ήρθε ακόμα- τους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τον πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Οντέρ Μουμίν, τον αντιπεριφερειάρχη Μουσταφά Κατραντζί, την αντιδήμαρχο Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου καθώς και προέδρους μειονοτικών συλλόγων, πρώην βουλευτές, δάσκαλους και «πλήθος κόσμου» (λέμε τώρα)…

Το πόσο προσανατολισμένοι στην Ανατολή είναι οι άνθρωποι φάνηκε για άλλη μια φορά. Ο πρόεδρος της Ένωσης «Τούρκων» Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν ανέφερε πως η 10/11/1938 δεν είναι η ημερομηνία που πέθανε ο Ατατούρκ, αλλά η ημερομηνία που έφτασε στην αθανασία και τόνισε ότι: «Εμείς αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια για τον βαλκάνιο Μουσταφά Κεμάλ, για τον συντοπίτη μας αυτόν».

Ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αχμέτ Φαΐκογλου είπε πως ο Ατατούρκ ήταν από τους πρώτους ήρωες της νεογέννητης χώρας (ποιας χώρας και πού ζει αυτός, είναι μάλλον ερωτήματα που δεν χρειάζονται απάντηση)… Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δήλωσε: «Εάν ακόμη και 75 χρόνια αργότερα οι ιδέες του φωτίζουν τον δρόμο μας, εάν, επίσης, προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες του και εάν για να προοδεύσουμε και να μπορέσουμε να φθάσουμε το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών, ακολουθούμε τον δρόμο υπό το φως του, τότε η 10η Νοεμβρίου δεν είναι η επέτειος θανάτου του Ατατούρκ, αλλά η μέρα που κρατάμε τις επαναστάσεις του στις καρδιές μας»…


Σχολιάστε εδώ