Στʼ αυτί…

Μόνη εξαίρεση, ο Τζαννής Τζανετάκης και η Μελίνα Μερκούρη, που ήταν άλλης ποιότητας άνθρωποι, με τεράστια αντίληψη για το θέμα που λέγεται πολιτισμός. Κρατώ στην άκρη και τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος όμως άνθησε αφού έφυγε από τη θέση αυτή». Λόγια – πικρές διαπιστώσεις ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει πολλά, πάρα πολλά. Του Άγγελου Δεληβοριά, που 41 χρόνια ήταν στο τιμόνι του Μουσείου Μπενάκη και τώρα το παραδίδει, έχοντας πετύχει ένα θαύμα, την καταξίωσή του, με την τέλεια λειτουργία του. Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», στη Μαργαρίτα Πουρνάρα, είπε και κάτι ακόμη: «Στα δημόσια μουσεία οι θέσεις στελεχώνονται από κομματικά γραφεία». Και μετά περιμένουμε να αλλάξουν τη χώρα. Εκτός από δύο εξαιρέσεις που επισημαίνει ο κ. Δεληβοριάς, όλοι οι άλλοι υπουργοί Πολιτισμού -και όχι μόνο- κάνουν τους ξερόλες! Γι’ αυτό έχουν βουλιάξει και αυτή την καίρια πλουτοπαραγωγική μας πηγή.

* Το Mega προσπαθεί να διασώσει την αποκλειστική συνεργασία του με το πιο λαμπρό του αστέρι, προτείνοντας ένα άλλο σόου! Δεν θέλει με τίποτα να σπάσει το συμβόλαιό του με τη δημοφιλή Ζέτα -αυτό θα καταγραφόταν στα αρνητικά-, γι’ αυτό και της έχει προτείνει τη δημιουργία από το νέο έτος ενός άλλου σόου, με πολύ τραγούδι, καλεσμένους και χορό, όπως τo «Bravo» που παρουσίαζε η Ρούλα Κορομηλά.

* Πώς θα ξεκινήσει το «Κάτω Παρτάλι» στις 12 Ιανουαρίου στο Mega; Αν και θα βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, θα χαρεί το μάτι μας θάλασσα! Ο σεναριογράφος Λευτέρης Παπαπέτρου έστειλε τους ήρωές του στην όμορφη Σίφνο, ώστε να ξεφύγουν από τις εξελίξεις και τις περιπέτειες που έχουν. Έτσι, στα δύο πρώτα επεισόδια θα δούμε τους αγαπημένους ήρωες να κάνουν άνω – κάτω το γραφικό νησί των Κυκλάδων με τα καμώματά τους.


Σχολιάστε εδώ