Σιούφας: Ο ένας υπουργός κτίζει και ο επόμενος γκρεμίζει!

Και μιλάει μετά λόγου γνώσεως. Αφορμή το νομοσχέδιο για την έρευνα, την τεχνολογία και καινοτομία που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας, παρότι νόμος υπάρχει, ο 3653/2008, τον οποίο ο
ίδιος ως υπουργός Ανάπτυξης είχε καταρτίσει σε συνεργασία με την τότε
υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε. Και η χώρα, από το 2008 έως σήμερα, ουσιαστικά πορεύεται δίχως ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Ο κ. Σιούφας, με δήλωσή του, εκφράζει τον προβληματισμό του για την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, την κατάργηση του Εθνικού Οργανισμού Έρευνας Τεχνολογίας και τον περιορισμό του ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Καινοτομίας.

Ο Σπύρος, η Άννα και οι άλλοι

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν την… ομαδική δραστηριότητά τους στη Βουλή οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές Σπ. Λυκούδης, Β. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνης, Γρ. Ψαριανός και Π. Τατσόπουλος. Μετά την κοινή ερώτηση για τη λειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, κατέθεσαν και νέα κοινή ερώτηση για το χρέος. Εκείνο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι επικαλούνται τη μελέτη που έχει πραγματοποιήσει για το δημόσιο χρέος το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία και βρίσκονται πολύ κοντά!


Σχολιάστε εδώ