Παίζει με Κικίλια…

Ορισμένες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, αναφέρουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει έρθει σε συμφωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια προκειμένου να του «κληροδοτήσει» τον πυρήνα των υποστηρικτών του. Επιλογή που φαντάζει λογική, καθώς ο Αβραμόπουλος δεν θα προτιμούσε με τίποτα να ενισχύσει είτε την Ντ. Μπακογιάννη, είτε την Όλγα Κεφαλογιάννη. Την πρώτη λόγω της… προαιώνιας έχθρας και τη δεύτερη για να μην τη βρει μπροστά του όταν προκύψει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Εκτός από τα κόμματα και τα Μέσα Ενημέρωσης, δημοσκοπήσεις κάνουν αυτήν την περίοδο τράπεζες, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κ.ά. Κι είναι αυτό ενδεικτικό της αγωνίας που διακατέχει τους πάντες για τις πολιτικές εξελίξεις που θα (ή δεν θα) δρομολογηθούν τους αμέσως επόμενους μήνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δημοσκόπηση που έκανε γνωστή εταιρεία ερευνών για λογαριασμό μεγάλης τράπεζας (μιας εκ των λεγόμενων συστημικών) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με σχεδόν διψήφιο ποσοστό, 9,7% για την ακρίβεια. Το αποτέλεσμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία διότι η δημοσκόπηση έγινε από ουδέτερο παράγοντα και όχι από άμεσα ενδιαφερόμενο (εμπλεκόμενο), κόμμα ή ΜΜΕ, όπου πάντα γίνεται μια μικρή… διόρθωση, ανάλογα κάθε φορά με την περίπτωση.

«Ιδιαίτερα»…

«Φροντιστήριο» στους συναδέλφους του, εν όψει της συζήτησης και της ψήφισης του προϋπολογισμού, έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Οικονομικών πήρε τον λόγο αμέσως μόλις ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την ομιλία του και προσπάθησε να «αποκρυπτογραφήσει» τον νέο προϋπολογισμό, τα βασικά σημεία του οποίου διανεμήθηκαν στους βουλευτές μαζί με στοιχεία και παρατηρήσεις. Προφανώς για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και στις συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ…


Σχολιάστε εδώ