Οι ελπίδες για τους 180 στον… Καμμένο!

Το γεγονός αυτό, εκτιμούν στη Νέα Δημοκρατία, θα απελευθερώσει δυνάμεις και θα ενισχύσει τις φυγόκεντρες τάσεις που, ούτως ή άλλως, υπάρχουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ταυτόχρονα θα αυξήσει τις πιθανότητες να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή του διαδόχου του Κ. Παπούλια.

Πιο συγκεκριμένα, παράγοντες της Λ. Συγγρού επισημαίνουν ότι στη μεγάλη πλειονότητά τους οι βουλευτές του κόμματος θα αγνοήσουν τις εντολές του κ. Καμμένου και θα συνταχθούν με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να αποτρέψουν τη διενέργεια εθνικών εκλογών. Κι αυτό είτε για να διατηρήσουν τη βουλευτική τους ιδιότητα (με όσα θετικά αυτή συνοδεύεται) για άλλους 16 μήνες -μέχρι τον Ιούνιο του 2016- είτε για να ανοίξουν «δίαυλο επικοινωνίας» με τη Νέα Δημοκρατία και στις εκλογές να καταλάβουν μια θέση στα ψηφοδέλτιά της προκειμένου να διεκδικήσουν, με τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν, την επανεκλογή τους. «Αν γνωρίζουν ότι μένοντας στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν έχουν καμιά ελπίδα να εκλεγούν, λογικό είναι να στραφούν προς τη Νέα Δημοκρατία, όπου θα έχουν κάποιες πιθανότητες», σημειώνουν παράγοντες της Λ. Συγγρού. Προς ενίσχυση της θεωρίας τους, επισημαίνουν ότι από τους 13 βουλευτές που διαθέτει σήμερα ο κ. Καμμένος, οι 8-9 προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Η… καθίζηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτιμάται ότι θα έχει επιπλέον οφέλη για τη Νέα Δημοκρατία. Πιο συγκεκριμένα, θα αποθαρρύνει όσους από τους -προερχόμενους από την Κεντροδεξιά- ανεξάρτητους βουλευτές είχαν την πρόθεση να συνεργαστούν εκλογικά με τον κ. Καμμένο, έχοντας προηγούμενα καταψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να μείνουν εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές τούς υποχρεώνει να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους και -όπως τονίζουν γαλάζιοι βουλευτές- «αν επιθυμούν να παραμείνουν ενεργοί πολιτικά, η επιστροφή τους στη Νέα Δημοκρατία είναι μονόδρομος. Κι αφού νωρίτερα έχουν προσφέρει την ψήφο τους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τα βλέμματα της Λ. Συγγρού είναι στραμμένα και προς την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στις εκλογές θα μείνει μακριά από το όριο του 3%. Κάτω από αυτή την προοπτική ένας αριθμός βουλευτών -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- ενδεχομένως να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αγνοώντας την απόφαση της ηγετικής ομάδας.


Σχολιάστε εδώ